bTV Репортерите: Глория Николова по следите на водната криза в Перник

Реклама

Пустиня – вместо язовир. Екип на bTV Репортерите стигна до напуканото дъно на язовир „Студена“, за да разбере защо се стигна до водната криза в Перник. Тази събота репортерът Глория Николова ще търси отговорите на този и още въпроси - от 19.30 ч., след централната емисия на bTV Новините.

Перник е във водна криза за първи път след 1993 година. Единственият питеен източник за града – язовир „Студена“, е на критичния си минимум. От обем 25 милиона кубика в него са останали по-малко от 5. 100 хиляди души са във воден режим и имат вода само 10 часа в денонощието. Прокуратурата вече търси – има ли виновни. А перничани излязоха на протест с искане да разберат чия е отговорността и ще бъде ли поета.

Героите от водната криза през 1993 година разказват за режима преди, който много напомня на този днес. Те определят случващото се като системна грешка от невзети мерки 26 години по-късно. Режимът от 93-а продължава 2 години. И тогава, както и сега – молитвите са за дъжд. И тогава е имало обещания - за ремонти и нови водопроводни мрежи. А виновна е останала сушата.

Повтаря ли се историята отново – отговорът в bTV Репортерите на 23 ноември, от 19.30 ч.

ПОСЛЕДНИ

Реклама