bTV Репортерите с международен приз сред близо 500 предавания от 53 страни

Реклама

Разследването на Росен Цветков „Канали”, излъчено в предаването „bTV Репортерите”, спечели приз от един от най-престижните филмови форуми в света – “Detective FEST” в Москва. Разследването беше отличено в категорията за борба с корупцията „Мръсни пари”, в която се състезаваше с близо 500 предавания от 53 страни.

Във филма „Канали” с продуцент Гена Трайкова екипът на bTV, в състав Росен Цветков, Любен Кацаров и Калояна Славова, показа отблизо един от каналите за трафик на нелегални имигранти през България. След повече от една седмица под прикритие, пред скритата камера на „bTV Репортерите” каналджии от българския криминален контингент разкриха детайли от бизнеса за милиони, в който се оказаха замесени и полицаи.

Престижният фестивал за криминални предавания "Detective FEST" се провежда от 20 до 24 април в Москва, за 18-та година. Форумът има за цел да култивира съвестно отношение към закона и неговите представители с помощта на киното и телевизията, които подкрепят обществото в борбата му с престъпността и тероризма. Фестивалът е високо ценен както в Русия, така и в държави от цял свят, сред които Франция, Италия, Великобритания, Португалия, Румъния, Малта, Украйна, България, Австрия и други.

ПОСЛЕДНИ

Реклама