bTV с изнесени водещи за Срещата на върха между ЕС и Западните Балкани през целия ден

Антон Хекимян, Светослав Иванов и Кристина Баксанова ще проследят събитието на 17 май

Реклама

bTV ще излъчва най-важното от Срещата на върха - ЕС и Западни Балкани на 17 май със специално студио и изнесени водещи през целия ден. Екипът на нюзрума с най-високо доверие в страната ще проследи срещата на високо равнище с лидерите на Европа в София с  удължен формат на „Тази сутрин“ до 10 часа с водещ Антон Хекимян. Пряко от НДК изнесен водещ ще бъде лицето на „120 минути“ Светослав Иванов, а главният редактор „Международни новини“ на bTV Кристина Баксанова също ще се включва на живо от Националния дворец на културата с пристигащите европейски и балкански лидери.

Темата на срещата ще бъде „Свързаност“ – по отношение на транспорт, енергетика и цифрова инфраструктура, образование и други. Ще седнат ли всички на една маса и ще се реши ли съдбата на Западните Балкани в България? С коментари за Срещата на върха в специалното студио на „Тази сутрин“ ще се включат министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, министърът на външните работи Екатерина Захариева, бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев, бившият постоянен представител на България в ООН Стефан Тафров, бившият посланик на България в Македония Александър Йорданов и специалистът по Западни Балкани Боян Чуков.

Журналисти от цял свят ще се включват с коментар за събитието в изнесеното студио на Светослав Иванов от НДК. 

bTV ще проследи най-важното от посещението на държавните или правителствените ръководители на държавите–членки на ЕС и лидерите на 6-те държави партньори от Западните Балкани със специални включвания от НДК през целия ден. На фокус в програмата ще бъде и пресконференцията на Бойко Борисов, Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер в 15 часа, а равносметката от деня зрителите могат да гледат в централната емисия на bTV Новините в 19 часа с изнесен водещ от мястото на събитието.