bTV с ново издание на Кризата COVID-19 в четвъртък от 19:30

Специалното обзорно предаване с водещ Антон Хекимян е с фокус върху последиците от социалната изолация

Реклама

След силния обществен интерес към Кризата COVID-19: Всичко, което трябва да знаете” в ефира на bTV, новинарската редакция с най-голямо доверие в България подготвя второ специално издание - на 2 април, от 19:30 ч. Екипът на обзорното предаване поставя фокус върху икономическите последствия от социалната изолация, в резултат на пандемията.

Антон Хекимян ще разговаря онлайн пред зрителите на bTV с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която ще коментира ситуацията в парламента след първата депутатска положителна проба за COVID-19. Вицепремиерът Томислав Дончев ще отговаря на зрителски въпроси, свързани с доходите, спестяванията и работните места в страната - по време на пандемията и след това, а позицията на работодателите, зрителите ще чуят от Радосвет Радев от Българската стопанска камара и икономиста Красен Станчев.

Специално място в обзорното предаване ще бъде посветено на историите и позициите на обикновените хора, които вече усещат последиците от социалната изолация - собственици на малки бизнеси, работници в големи фабрики, онлайн търговци и други. Още за икономическите следствия от пандемията, зрителите на bTV ще чуят от доктора по икономика и преподавател в Американския университет във Вашингтон Асен Асенов, сътрудника към Атлантическия съвет и преподавател в Университета на Северна Каролина Димитър Бечев, както и предприемачите и основатели на Харвардския бизнес курс в Софийския университет Кирил Петков и Асен Василев.  

На финала на предаването, за да коментират актуалната обстановка в страната, ще бъдат вирусологът проф. Радка Аргирова от новия Медицински съвет към МС, както и проф. Тодор Кантарджиев от оперативния щаб. Зрителите ще видят и излекувани вече пациенти от COVID-19. За психологическите последици от социалната изолация ще говори клиничният психолог д-р Велислава Донкина.

Кризата COVID-19: Всичко, което трябва да знаете” е част от програмните промени, които bTV въведе след обявяване на извънредното положение, изцяло съобразени с настоящите приоритети на компанията: да предпази здравето на екипа си и да гарантира, че ще може да информира българите по всяко време чрез редовни и извънредни емисии, публицистични предавания и други специални студия на живо, посветени на епидемията. Според национално представително количествено *проучване на „Маркет линкс“, проведено в периода 27-30 март, телевизията е основен източник на информация за 73% от респондентите за всички теми, свързани с COVID-19, от обявяването на извънредното положение.

ПОСЛЕДНИ

Реклама