Chef Силвен Роу пред списание DIVA!: Аз съм тук, за да правя MasterChef и да говоря за здравословен начин на живот!

Нежната част от журито на MasterChef - Chef Силвена Роу, сподели какви са емоциите в най-голямата кухнята в България, философията си за здравословен живот и най-важните моменти в пътя си до кулинарните върхове

Нежната част от журито на MasterChef – Chef Силвена Роу, сподели пред списание DIVA! какви са емоциите в най-голямата кухнята в България, философията си за здравословен живот и най-важните моменти в пътя си до кулинарните върхове.

Защото „Истината е, че здравословният начин на хранене, мислене, живеене помага да се поддържаме здрави, силни и млади. А каква по-хубава награда за нас и нашето поколение от тази да бъдем с децата си, с внуците си, с мъжете си и да имаме живота си такъв, какъвто бе преди 30 години? Разберат ли хората, че това реално е възможно... ех!“

На въпроса на дългогодишната си приятелка и журналист Вида Пиронкова как се справя с известността, Chef Роу отговори „Славата ще я използвам, за да направя най-доброто, на което съм способна. Хората се интересуват от здравословно хранене. И ако мога да въвлека повече от тях в здравословната линия на яденето, да не пушат, да не пият и да живеят малко по-здравословно, то значи, че съм си свършила работата, защото знам къде отивам и какво искам. Нямам ресторант тук, за да ви поканя да дойдете при мен. Аз съм тук, за да правя MasterChef и да говоря за здравословен начин на живот. И ако ме послушат и последват съветите ми, ще съм доволна.“ И допълва: „Имам едно правило - 80/20. 80% от времето ям много чисто и много вкусно. 20% остават за нормално хранене, при което не контролирам откъде са продуктите или как са приготвени, но докато ям 80% чиста храна, нищо не може да ми стане... Сънят за мен е от огромно значение, както и храната, спортът и сексът. Сексът е много важен, защото те държи млад.“

За кариерата си в Дубай, Силвена Роу споделя: „Много ме обичат в Дубай. И жените, и мъжете ме намират за много интересна и различна. Като се започне от косата ми, та се стигне до цялото ми поведение. Бизнесът е труден, но Дубай и Обединените арабски емирства са земя на възможностите все още. Ресторант "Омния" е на шейха, а аз имам малък процент от него. Сега му отворих два нови. И начинът, по който искам да вървя напред, е да работя за името си. Определям персонала на ресторанта, правя менюто, наблюдавам и се оттеглям, но си вземам моя процент. Готвя за шейхове от кралското семейство... Влюбих се в Дубай. Енергията на това място е невероятна. Веднага ме прие Дубай и до ден днешен, ако погледнеш пресата им, аз съм един от главните 10 шеф-готвачи в Близкия изток. Направих име, бизнесът ми потръгна. Продължавам да отварям и да затварям ресторанти, но съм там. Удовлетворена съм. Спокойно ми е. Нямам стрес и не го желая.“

Какво е било детството й в Пловдив, как е срещнала съпруга си Малкълм и какви посоки са избрали синовете й Илън и Алекзандър? Как родителите й Кунка и Йохан Лалутлиеви са я изградили като личност и каква е нейната формула да бъде„по-млада, по-силна, по-щастлива, по-задоволена във всяко отношение“ от преди 30 години, четете в мартенския брой на списание DIVA!