Един от най-добрите фалшификатори на антики в Европа – ексклузивно в bTV Репортерите тази неделя

Рада Домусчиева среща зрителите на bTV с поставения под домашен арест Петър Влаев

Реклама

В неделната вечер bTV Репортерите обещава ексклузивна среща на зрителите със сочения като един от най-добрите фалшификатори на културни ценности в Европа - Петър Влаев, чиито съвременни изработки и в момента украсяват частни колекции като антики. Дългогодишният репортер на bTV Рада Домусчиева и операторът Огнян Кръстев интервюират Влаев в дома му в Симеоновград, където той е под домашен арест от 15 януари.

В интервюто той разказва как лично е изработил златното съкровище, заради което прекара 4 месеца в ареста на специализирания съд, обвинен в търговия с килограм и половина антични златни накити. И още - как внедрен агент на ДАНС и негов приятел от детинство го убеждават да продадат съкровището на мним турски търговец, в резултат на което Влаев е арестуван с още трима души при акция, в която участват 50 маскирани.

Фалшификаторът показва пред екипа на bTV и матриците, с които са направени накитите, разказва какво са взели от дома му службите при уникалния 7-дневен обиск и споделя виждането си, че най-верните роби на сатаната са парите.

В момента Петър Влаев е под домашен арест, защото е в тежко здравословно състояние. Нуждае се от сериозна операция, която у нас могат да направят само трима специалисти. За да стигне дори до изследвания обаче, е необходимо разрешение на прокуратурата.

А докато той чака, експертите на съда от археологическия институт на БАН продължават с експертизата на съкровището. Вижда ли се краят на историята – гледайте филма на bTV Репортерите „Най-верните роби на сатаната“ - на 14 април, веднага след централната емисия новини по bTV.

ПОСЛЕДНИ

Реклама