Емблематични имена от спорта и телевизията стават капитани на отбори в боулинга, за да подкрепят деца със специални потребности

Благотворителната инициатива „Подай ръка“ ще се проведе на 10-11 октомври с медийната подкрепа на bTV, като част от социално отговорния проект „Добрият пример“

Изявени български спортисти и любими лица от телевизионния екран подават ръка на деца със специални потребности чрез участие в благотворителен боулинг турнир. Мария Гроздева, Александра Жекова, Армен Назарян, Невяна Владинова, Евгени Иванов, Радослав Тенчев, спортният журналист на bTV Валери Генов и актрисата и телевизионна водеща Рая Пеева за първи път влизат в боулинг зала в ролята на капитани на „Отборите на доброто“. Всички те са се докосвали до боулинга само за удоволствие, но сега една кауза обединява усилията им – благотворителната инициатива „Подай ръка“ в подкрепа на деца със специални потребности.

Капитаните ще поведат отборите си с цел набиране на средства за рехабилитация на деца, които се нуждаят от допълнителна професионална медицинска помощ. Всеки, който желае да стане част от техните отбори и да подкрепи каузата, може да го направи като заяви желание за участие по e-mail. Няма никакви ограничения или специални изисквания към участниците – всички са добре дошли, защото едно от хубавите неща в боулинга е, че при съперниците няма възрастови ограничения. Професионални боулинг играчи, включително деца, които участват в официални турнири на Българската боулинг федерация, ще бъдат ментори по време на игрите. Таксата за участие в някой от осемте отобра е 20лв. Събраните средства от такси, както и от всички любителски боулинг игри на 10 и 11 октомври ще бъдат дарени целево на фондация „Деца с проблеми в развитието“.

Неправителствената организация е основана от родители на деца с увреждания през 2006г. Основната й цел е да осигури възможност на децата със специални нужди да получат най-добрата терапевтична грижа и адекватна социална подкрепа, за да разгърнат своя потенциал. През 2009г. фондацията създава медицинския център „Деца с проблеми в развитието” за активна рехабилитация, терапевтични занимания и грижи за деца с проблеми в развитието. Фондацията ще избере деца-пациенти на центъра, които ще бъдат подпомогнати със средствата, събрани от турнира. Семействата ще бъдат избрани по предварително обявени критерии, които вече са публикувани на сайта на организацията. 

Благотворителната инициатива ще се проведе на 10-11 октомври в боулинг залата в SkyCity Mall в столичния квартал „Гео Милев“. Стартът ще бъде даден в 9.30ч. Турнирът, който няма състезателен характер, се осъществява от MegaXtreme Bowling в партньорство с Българската боулинг федерация, инициативата „Нестле за Живей Активно!“ и с медийната подкрепа на bTV, като част от социално отговорния проект „Добрият пример“. 

Събитието ще се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки, като в боулинг залата няма да бъдат допускани повече хора от 50% от капацитета й.

За участие в „Отбор на доброто“: tournaments@mega-xtreme.com