Георги Тошев: Какво търся в следващите стипендианти? Мотивация да променят себе си и областта, в която са решили да се развиват. Да бъдат смели!

Реклама

Журналистът, продуцент и телевизионен водещ Георги Тошев тази година е член на журито на Фонд за стипендии на „Тук-Там“. Фондът “Иди, учи и се върни” подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си с магистратура в чуждестранен университет и след това да се реализират в България. Срокът за кандидатстване за стипендия от 10 000 лева е до 5 юни, включително, а ето какво споделя Жоро Тошев за своя опит тук и там.

Какво ще търсиш в бъдещите стипендианти на Фонд за стипендии на „Тук-Там“?

Да бъдат любопитни, да се имат желание да се променят и да променят областта, в която са решили да се развиват. Да са смели!

Ти самият си специализирал журналистика в Ню Йорк. Какво си взе от Там и пренесе Тук?

Взех желанието да работя по световни стандарти, без да се извинявам с това, че в България медийният пазар е малък и локален (заради езика). Не правя компромиси в работата си. Научих се да се уча от най-добрите, да не мрънкам, а да се развивам непрекъснато. Всяка работа е процес. Участвам пълноценно в него.

Какво научи за българите в чужбина от предаването "Другата България”?

Научих, че всеки е свободен да случва живота си където иска по света. Но само готовият на риск успява. Никой не може да ти отнеме чувството за принадлежност. Да си българин не означава да играеш само право хоро и да развяваш байряка, а да си осъзнат, че със своя личен пример ежедневно работиш за родината си.

Срещал си се със световни артисти при създаването на репортажи. Коя е срещата, която никога няма да забравиш и защо?

Всяка среща е опит и знание за другите. Наскоро се разделихме с един световен българин Кристо. От него научих да бъда последователен, да не се отказвам от мечтите. Животът и изкуството му са доказателство, че мечтите се сбъдват!

Цялото интервю с Георги Тошев можете да прочетете тук.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама