Jazz FM радио празнува 20-годишен юбилей със специален концерт

Единственото радио за джаз в България отбелязва кръглата си годишнина с концерт на живо в студиото с някои от най-обичаните български джаз артисти

Реклама

На 17-ти септември Jazz FM радио ще срещне слушателите си с някои от най-обичаните български джаз артисти в тричасово празнично предаване по случай своя 20-годишен юбилей. От 13 ч. до 16 ч. единственото радио за джаз в България ще празнува своя рожден ден с уникален концерт на живо в студиото. В празничния ден ценителите на джаза ще могат да чуят в ефира изпълнители като Михаил Йосифов, Стоян Янкулов - Стунджи, Вили Стоянов, Деси Андонова, Димитър Льолев, Мими Николова, Венци Благоев, Тодор Бакърджиев, Димитър Благоев, Владислав Мирчев и др. Водещи на празничното предаване ще бъдат Светослав Николов, Емил Войников и Таня Иванова, а от Пловдив ще се включат и колегите музиканти от Jаzz FM – Мирослава Кацарова и Младен Димитров.

В репертоара за рождения ден са подбрани джаз, блус и фънк класики, които отразяват стиловия характер на Jazz FM. Преди да засвирят в ефир специалните гости ще влязат в студиото, за да споделят своята история с джаза и впечатленията си за динамиката на развитието на жанра у нас. След интервютата радиото предвижда лайвстрийм излъчване на музикалните сесии във Facebook страницата на Jazz FM.

Удовлетворението от работата ни се измерва с нашата отговорност към изкуството, водени от която обещаваме още много постижения!“, сподели Светослав Николов, програмен директор на Jazz FM радио. През изминалите 20 години Jazz FM посвети работата си в служба на ценителите на джаза – музиканти и публика. През цялото това време радиото следва своята мисия – да съхранява и популяризира достиженията на жанра, като специален акцент винаги е било изкуството на българските творци. За да направи още по-близка връзката им с аудиторията, радиото даде начало на поредица от нови инициативи, като ефирните и онлайн проекти „Джаз истории“, „За албумите от техните създатели“, „Джаз емоции“, „Филми за джаза“, „Не е само спомен“. Значима крачка в тази посока радиото направи и чрез създаването на първия албум на първата българска джаз певица – Лени Вълкова.

 

През годините Jazz FM е организатор на много концерти и редовно среща аудиторията си с ярки имена от страната и от света. С музика на живо радиото започва своя път, така ще отпразнува и резултатите до момента. И ако стартът е отбелязан в Зала 1 на НДК, сега събитието ще бъде в ефира на радиото, дал толкова много радост на екипа и на цялата джаз общност.