Карбовски: Не купувайте празнични безсмислици, когато можете да спасите книга

Гледайте последното издание на "Втори план" за 2019 година - 21 декември, 18 часа, bTV

Реклама

Тази събота "Втори план" ще излъчи един от най-важните проекти за сезона според автора му Карбовски. Ето какво каза той за последното издание на предаването за 2019 година:

“Аз твърдя, че вие изхвърляте книгите си. Те са на пазара за два лева - един кашон. Виждал съм ги, снимал съм ги. Но едно момиче ми показа по-страшната картина - книгите са на боклука и във вторични суровини, където камера не може да влезе. Това, което се случва, е библиоцид - чист, наш, българоубийствен. Роден, мазохистичен и дебилен отказ от четмото. Какво е демографията и какво е книгата на боклука? Само едно е - умираме и изчезваме прости.”

Такива песимистични размисли предстоят предпразнично във "Втори план", но преплетени с надеждата, че има и други българи като главната героиня в проекта, отдала живота си на спасяването на книгите от боклука и доставянето им до онези, които все още имат нужда от тях.

"Ще мина в отбора на оптимистите, ако гледате този епизод. Ще обявя резултатите и ако се окаже, че бързо бързо сте сменили канала, никога не смейте да ме обвинявате, че не търся и не намирам красивото, че съм черноглед, че ровя в калта на общото ни битие. Ами къде да ровя - щом и ако тоя епизод не ви трогне, ще знам – ние друго освен кал не заслужаваме", каза още Карбовски за предаването.

Гледайте проект “Спаси книга” тази събота от 18 часа по bTV!

ПОСЛЕДНИ

Реклама