Кои са най-гледаните ТВ програми през 2019 година?

„България търси талант“ и „Гласът на България“ са на върха на класацията, bTV Новините е неоспоримият информационен лидер

Реклама

Развлекателните хитове на пролетния и есенния сезон, продуцирани от bTV - „България търси талант“ и „Гласът на България“, са били най-гледаните ТВ програми за миналата година, с повече от 1,2 милиона зрители средно, показват данните на ГАРБ за 2019 г. Сериалите „Искрите на отмъщението“, „Майка“, „Горчива любов“ и „Завинаги“ също са сред първите десет в класацията, следвани от любимите предавания от ефира на bTV „Бригада Нов дом“ и „Фермата“. Сред българските праймтайм продукции, предпочетени от най-много зрители миналата година, са били също и пролетните хитове, които скоро ще започнат новите си сезони по bTV - „Смени жената“ и MasterChef.

Цялата таблица Топ 50 за 2019 вижте тук >>

През 2019 г., когато bTV Media Group успешно внедри новото си интегрирано студио, bTV затвърди позицията си на първостепенен източник на информация.

 

Новинарският екип на телевизията е предложил най-гледаното отразяване на новините и актуалните теми от година, включително на две изборни кампании и още няколко мащабни събития. През 2019 г. зрителите са предпочели всички новинарски емисии на bTV, а централните новини от 19 часа са били гледани от над 900 000 зрители средно всеки ден. 

Същата тенденция се вижда при актуалните предавания bTV Репортерите, „120 минути“, „Лице в лице“, „Тази сутрин“, „Тази събота и неделя“ и специалните изборни студия на bTV през май и октомври - те са привлекли значително по-голям зрителски интерес спрямо конкурентните програми.

През 2019 г. bTV засили позицията си на източник на информация с най-високо доверие („Маркет линкс“, октомври 2019) – повече от 42% от респондентите са се доверили на новините и актуалните предавания на телевизията.

Сред българските предавания в дневната програма, които са били предпочетени в своите часови пояси през 2019 г., са и „Карбовски: Втори план“ с 30,4% среден дял (спрямо 18,1% за “Ничия земя“ по NOVA), и „Преди обед“ с 40,7% дял (спрямо 16.9% за “На кафе“ по NOVA).

bTV е привлякла най-голяма публика и през декември 2019 г., когато и финалите на есенните хитове „Фермата“ и „България търси талант“ са събрали съответно 1 225 000 и 1 427 200 зрители средно.

Най-много зрители, или 36% от всички между 20,00 и 22,00 часа, са предпочели специалното праймтайм издание на “Комиците и приятели“ в навечерието на Нова година.

Телевизията е предложила и най-гледаната филмова селекция през годината - всички заглавия, които попадат в класацията Топ 50, са били излъчени по bTV. 

През 2019 г. почти 33% от цялата ТВ аудитория и 36,5% от зрителите, които са гледали телевизията в праймтайм, са избрали bTV.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама