На снимки, вкъщи, в телевизията – как работят лицата на Би Ти Ви по време на епидемия

Какви промени настъпиха при водещите, репортерите и предаванията, разказва сайтът на в. 24 часа

Реклама

С въвеждането на извънредно положение заради коронавируса в Би Ти Ви обявиха строги мерки за предпазване от зараза и реорганизираха работата и ресурсите си, за да дадат превес на новините, актуалните предавания и извънредните студия и включвания. За всички, които не могат да работят от вкъщи, телевизията е въвела режим на работа на смени на напълно разделени екипи. Така някои от любимите лица си останаха вкъщи по-дълго от обичайното. Серия от клипчета на Би Ти Ви в социалните мрежи показва как водещите и репортерите се справят с новия работен режим и какви мерки взимат, за да останат здрави и да продължат да ни информират за всичко важно.

 

Двете двойки водещи на централната емисия на Би Ти Ви Новините сега се редуват, като дават едноседмични дежурства. Заради ограниченията в пътуванията и личните контакти, Лиляна Боянова няма възможност да снима рубриката си “Вярваме в доброто”. Екранният й партньор Иван Георгиев е спрял редовните командировки до конфликтни региони на балканите и в Близкия изток, като интервютата вече се провеждат чрез видеовръзки по скайп и други приложения. 

Докато е на работа пък Юксел Кадриев призовава да проявим разум и отговорност, особено, когато не можем да работим от вкъщи. Спокоен е, че на работното му място се дезинфекцира редовно и са взети всички необходими превантивни мерки. Но за него личната отговорност е най-важна, като сред препоръките, които самият той спазва в извънработно време, е да пазарува онлайн.

 

Целия материал вижте тук >>

ПОСЛЕДНИ

Реклама