Най-големият клубен турнир на Франция Лига 1 – от август по RING и на VOYO.BG

Спортният канал и онлайн платформата на bTV Media Group ще излъчват следващите два сезона от първенството и от Купата на Лигата на Франция – до 2021 година

Реклама

bTV Media Group продължава да затвърждава позицията си на медийна група, която предлага богато разнообразие от качествено спортно съдържание. Наред с най-интересното от квалификациите в най-вълнуващите европейски клубни турнири, през август ще стартира и френската Лига 1. Спортният канал RING и онлайн платформата VOYO.BG ще излъчват по 5 избрани мача от всички 38 кръга на първенството през следващите два сезона - до 2021 година.

В него участие ще вземат 20 отбора, сред които европейските грандове ПСЖ, „Олимпик“ Лион, „Олимпик“ Марсилия и „Монако“. Шампионът и вторият в класирането ще получат възможността да играят директно в груповата фаза на УЕФА Шампионска лига, а третият - в квалификациите за престижния турнир. Четвъртото място дава право на участие в груповата фаза на Лига Европа.

Първият кръг започва на 9 август, петък, когато феновете на футбола ще се насладят на двубоя между „Монако“ и „Олимпик“ Лион - от 21:45 ч. по RING и на VOYO.BG. Коментатор на срещата ще бъде Никола Кацаров.

Футболните страсти са гарантирани и в съботния 10 август, когато от 18:30 ч. „Олимпик“ Марсилия и „Реймс“ ще се изправят един срещу друг с коментара на Петър Мисов.

Не по-малко интрига ще предложи неделният ден, когато зрителите на RING и VOYO.BG ще станат свидетели на три зрелищни битки: „Лил“ излиза срещу „Нант“ от 16:00 ч., „Страсбург“ срещу „Мец“ от 18:00 ч. и „Пари Сен Жермен“ срещу „Ним“ от 22:00 ч. Коментатори на срещите ще бъдат съответно Ивайло Чилев, Борис Касабов и Явор Кръстев.

Паралелно с Лига 1, от декември 2019 г., отново за два сезона – до 2021 година, RING и VOYO.BG ще излъчват и финалните фази от Купата на Лигата на Франция. Турнирът с елиминационен регламент ще даде на шампиона летящ старт към трети квалификационен кръг на Лига Европа.

ПОСЛЕДНИ

Реклама