Новият дигитален проект на bTV Media Group „Другите шампиони“ ни среща със „специалните“ спортисти

В първия епизод Станимира Атанасова представя „Специалният отбор“ по баскетбол, съставен от деца и младежи с увреждания

Реклама

„Другите шампиони“ е най-новата дигитална поредица на bTV Media Group, която вече стартира на спортния сайт btvsport.bg. Всяка седмица тя ще ни среща с различни спортисти с увреждания или със специални потребности, както и с отбори, съставени от подобни деца, младежи и възрастни.

Първият епизод, който вече e наличен на btvsport.bg, ни запознава с Тина Димитрова и нейния „Специален отбор“, чиято цел е интеграция на хора с увреждания чрез баскетбола. Голямата мечта на Тина е да види в спортните зали усмихнати, трениращи деца и младежи заедно, въпреки различията.

„В началото бяха 8 деца. Сега са 28. Когато вкарат кош, се радвам колкото и те, но моята цел не е това. Искам тези хора поне малко повече да могат да се оправят сами”, споделя бившата баскетболистка на „Марица“ Пловдив и „Септември“ пред спортната журналистка Станимира Атанасова.

Какъв е стимулът за Тина вече над 5 години да разкрива магията на спорта пред „специалните“ деца и младежи и каква лично изработена изненада получи екипът на „Другите шампиони“ от тях, вижте в първия епизод на новата дигитална поредица на bTV Media Group.

„Другите шампиони“ Ви очаква всяка седмица на спортния сайт btvsport.bg!

ПОСЛЕДНИ

Реклама