Оспорваните сблъсъци за Купата на краля - пряко в каналите на bTV Media Group

Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид обещават вълнуващи срещи от 1/16-финалите в надпреварата на 21, 22 и 23 януари

Реклама

Един от най-старите и авторитетни футболни турнири в Европа – Купата на краля, отново ще влезе в домовете на българските зрители, благодарение на каналите на bTV Media Group. Медийната група придоби правата за излъчване на срещите за три сезона - до 2022 г. Двубоите ще бъдат излъчвани в ефира на bTV Action, Ring и на VOYO.BG, a редакционният екип на bTV Спорт както винаги ще предложи допълнително любопитно съдържание на един от водещите новинарски сайтове у нас - btvnovinite.bg.

От 21 до 23 януари, в рамките на 1/16-финалите в турнира, отборите от Примера дивисион ще се изправят и срещу амбицираните и жадни за победа свои конкуренти от по-долните нива на испанския футбол.

Тазгодишният формат на турнира е различен, като на този етап съперниците ще изиграят само един мач помежду си, а домакинско предимство имат отборите от по-долни дивизии.

От вторник до четвъртък тази седмица испанските футболни грандове ще се опитат да не допускат изненади срещу тимове, устремени да направят пробив в надпреварата за трофея, който ще бъде връчен за 118-и път в историята.

Така, на 21 януари от 20.00 ч., пряко в ефира на RING, един срещу друг ще се изправят играчите на Сарагоса и Майорка (коментатор: Явор Кръстев), а от 22.00 ч., потребителите на VOYO.BG ще могат да се насладят на срещата Севиля – Леванте, с коментара на Петър Мисов.

В сряда, 22 януари, рекордьорът по трофеи в турнира Барселона ще трябва да пътува до Ибиса, за да се срещне с едноименния тим. Зрителите ще имат възможност да проследят битката от 20.00 ч. в ефира на bTV Action, a всичко любопитно на терена ще коментира Валери Генов. В същия час, но по RING, Елче и Атлетик Билбао ще премерят сили – с коментара на Ивайло Чилев. От 22.00 ч. пряко по bTV Action Реал Мадрид ще се изправи срещу Унионистас де Саламанка, а на VOYO.BG елитните Реал Сосиедад и Еспаньол също ще се борят за класиране за осминафиналната фаза. Коментатори на двата мача ще бъдат съответно Петър Мисов и Никола Кацаров.          

В четвъртък вечер, Мирандес и Селта обещават оспорвана битка от 20.00 ч., пряко по RING с коментара на Борис Касабов, а два часа по-късно третодивизионният Културал Леонеса ще се опита да изненада Атлетико Мадрид. Коментатор на сблъсъка ще бъде Никола Кацаров.