Поредно отличие за bTV – Биляна Гавазова с приз за приноса си към пътната безопасност

15 издания на рубриката „Чети етикета” през 2018 са посветени на безопасността на движението у нас

Реклама

Водещата на емблематичната рубрика „Чети етикета“ и bTV Новините Биляна Гавазова беше отличена в категория „Журналист“ на Годишните награди за пътна безопасност за приноса си в областта. Водещ на церемонията снощи в София беше новото лице на „Тази събота и неделя” Алекс Кръстева.

Биляна Гавазова посвети 15 издания на потребителската рубрика „Чети етикета“ в „Тази сутрин” по bTV на добрите практики в областта на безопасността на движението, повишаването на културата на пътя и предотвратяването на пътно транспортни произшествия през 2018. Сред темите, добили най-широк обществен отзвук, са тези за  дупките-убийци на пътя, която предизвика извънредно заседание на Министерския съвет, агресията по пътищата, шофирането в нетрезво състояние, правата и задълженията на шофьорите при спиране за проверка и много други.

В „Чети етикета“ са участвали едни от най-добрите рали пилоти и инструктори за безопасно шофиране в България, сред които Димитър Илиев, Румен Дунев, Васил Жеков. Благодарение на тях зрителите на най-гледания сутрешен блок в българския ефир видяха различни експерименти за рисковете, които крие високата скорост, опасностите при шофиране с телефон в ръка, както и специални тестове с алкохолни очила за реакциите на шофьорите при над 0,5 промила алкохол в кръвта.

„Българските пътища също имат етикет, но много често пропускаме да го четем. И пропускаме да спазваме инструкциите за безопасна употреба - както ние водачите, така и тези, които строят и поддържат пътищата. В ефира на bTV ще продължим да говорим за това, защото тази тема винаги ще бъде приоритет за нас”, сподели Биляна Гавазова след церемонията.

Биляна Гавазова е носител на множество награди, сред които „Журналист на годината“ на Синдиката на българските учители и награда за журналистически принос на Съюза по хранителна промишленост за 2017 година. През 2018 получава и приза „Икономика на светло“ на Асоциацията на индустриалния капитал в България, а през същата година авторската й рубрика „Чети етикета“ прие отличието на 25-ите годишни награди на Българската търговско-промишлена палата за обективно представяне на актуалните икономически теми.