Позиция на bTV Media Group

Реклама

Във връзка с актуалната тема, свързана с обвиненията срещу Васил Божков, днес в национален ефир дългогодишният бизнес партньор на Божков, Цветомир Найденов, цитира името на bTV и нейни служители, включително директора на „Новини, актуални предавания и спорт“, в подвеждащ контекст. Найденов неколкократно съобщи за среща в телевизията и предоставени от него документи, което може да заблуди аудиторията относно естеството на работа на журналистите.

В редакцията на bTV всекидневно се получават десетки сигнали от компании, институции и граждани. Сигналите с новинарска стойност се проверяват и разследват според критериите и принципите в журналистиката, установени в цял свят. По конкретния случай, в ефира на bTV са излъчени фактите и различните гледни точки, като информацията е достъпна на btvnovinite.bg.

Новините и актуалните предавания на bTV информират отговорно, на базата на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията. Това със сигурност е една от основните причини толкова много зрители всекидневно да избират и да се доверяват на новинарското съдържание на bTV Media Group.