Рая Пеева: Уча се от най-добрите

Чаровната актриса споделя за новото си амплоа и личния си свят в интервю за в. „24 часа“

Реклама

От години любимото телевизионно предаване на Рая Пеева е „Преди обед“ и тя с удоволствие прекарвала времето си в компанията на Александър Кадиев и Десислава Стоянова. Сега също е така с една щастлива подробност – вместо на дивана вкъщи, красивата актриса е в студиото на bTV като водеща рамо до рамо с тях. Още й е трудно да повярва, че е получила поканата и шанса да бъде лице на любимото си предаване, но пък екипът я посрещнал много топло и бързо я предразположил да се чувства „като у дома си“ сред тях.” С тези думи започва срещата на читателите на в. „24 часа“ с новата водеща в екипа на „Преди обед“ – Рая Пеева, а какво споделя тя специално за тях – вижте:

„Чувствам се чудесно, благодарение на невероятния екип, който е събрал Жоро Тошев, защото те ме подкрепят напълно и съм възхитена от работата им и от професионализма им. Уча се от най-добрите в този бранш. Това определено е моето предаване сред сутрешните блокове“, казва с усмивка Рая. Въпреки това, тя не крие, че все още изпитва притеснение всяка сутрин преди да светнат камерите: „Все още се притеснявам всеки ден преди ефир, но е допустимо притеснение и не само че не ми пречи, но и вярвам, че ми помага, защото е хубаво човек да се вълнува за нещата, които му се случват. И аз се вълнувам – всъщност не е притеснение, а по-скоро вълнение“, казва Пеева и обяснява, че чувството преди телевизионен ефир е различно от сценичната треска преди представление или снимачен ден в киното.

 

„Все пак, в театъра се репетира по три месеца преди премиера, имаш сигурни точки и опори, с които си сигурен, че няма да падне нивото. А в ефира всичко се случва много бързо и има непредвидими ситуации“, уточнява младата водеща, но допълва, че и двете й създават еднакво вълнение и емоция, макар да са различни.

Определя като проява на смелост това да приеме поканата да бъде всеки ден в жив ефир. А и няма как да откажеш такова предложение, което е веднъж в живота, разсъждава тя. Забелязала е, че макар от години да се снима в киното и в сериали, популярността й рязко се увеличила след всекидневната поява в ефира на bTV като водеща на „Преди обед“. Освен това вижда тв изявите си като шанс да покаже коя е истинската Рая, извън ролите в киното и театъра. Всекидневните й ангажименти в телевизията обаче съвсем няма да я накарат да се откаже от актьорската професия.

„Напротив, тя е първата ми любов. Аз продължавам да играя и да снимам. И смятам, че това ще ми помогне“, казва актрисата.

Освен всекидневните интервюта с популярни хора, Пеева ще влиза в нетипични за нея роли, като да отменя известните си събеседници в битови ангажименти и отглеждането на децата им. Тя обаче няма притеснения, че може да не се справи с някоя задача. „Не винаги всичко му се получава на човек, но ще се постарая да ми се получава. Готиното в тази ми работа с известните личности е, че повечето ги познавам. Половината ми събеседници досега са ми близки приятели, а другата половина ме познават от дете, защото баща ми и майка ми също са популярни личности (музиканта на група „Спринт“ – Пейо Пеев и актрисата Красимира Демирова – б. а.). Но и с тези, с които не познавам, веднага започваме да се държим свойски, защото заедно се предразполагаме“, казва Пеева.

Въпреки коронавирусната пандемия и подготовката на предаването, Рая успяла да си открадне и време за почивка: „Бяхме само няколко дни на морето. Миналата година прекарахме там месец и половина, тази – 6 дни. Искахме да сме си само двамата, да не сме в шумотевицата, така и така ще бъдем цяла година в тази шумотевица. Имаме къща в Долна Диканя, където си бяхме с Явор (Бахаров – любимият мъж на Рая – б. а.) и кучето ни. До язовира е много приятно – почиваме си, четем книги. Успяхме да си починем, но нямах търпение да започна да работя“, казва Пеева. Кучето Чийта Бий е третият член в семейството на Пеева и Бахаров и неизменен спътник в почивките им от година и половина. Рая толкова искала куче, че Явор я завел един ден при обща приятелка, която има малки кученца и така решили да увеличат семейството с още един.

 

Освен с новия телевизионен сезон, Рая стартира и поредния театрален такъв като актриса на сцената на Младежкия театър. Признава, че въпреки пандемичната обстановка много й се иска да види и пълни зали от сцената на Младежкия театър, доколкото това е възможно в тази ситуация.

Какво още споделя талантливата водеща преди да потегли с вълнение към следващия си събеседник, с когото ще дели общи приключения и ефирно време в „Преди обед“ – четете на сайта на „24 часа“.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама