Разтърсващи истории за отнети от родителите им българчета в Норвегия разказва Мария Цънцарова в „Тази сутрин”

Отговорът на институциите и още от разследването – на 1 юни в ефира на bTV

Реклама

Български деца са отнети от родителите си в за  заради петънце върху блузката, кариес или защото новородено спи в леглото на майка си. Разследването на репортера на bTV Мария Цънцарова показа шокиращата действителност, с която български семейства се сблъскват в скандинавската държава. Историята продължава на 1 юни в „Тази сутрин“.

По-малко от месец след като се завърна от майчинство, разследващият журналист на bTV Мария Цънцарова поставя в обществения фокус казуса с жестоко отнеманите от своите родители деца в Норвегия. В студиото на „Тази сутрин“ зрителите на bTV проследиха историята на Цветелина Оланд, която не е виждала децата си от 25 април и на Деница и Станислав, които са напуснали Норвегия, за да спасят децата си. Друга потърпевша майка – Надежда, разказа как след съседски конфликт, е получила заплаха за сигнал до службата за закрила на детето. В Норвегия такива сигнали могат да доведат до проверки на семейството и да завършат с отнемането на детето от родителите.

В „Тази сутрин“ Мария Цънцарова и Антон Хекимян показаха и статистики за броя изведени от семействата им деца в Норвегия – за 2016 година при общо близо 59 хиляди деца, родени в страната, повече от 21 хиляди са били отнети от родителите им. Проблемът не засяга само българската общност – това е изводът, който направиха журналистите в студиото.

bTV продължава да следи темата – Мария Цънцарова разказва още шокиращи семейни истории в следващите няколко дни в „Тази сутрин“. Редакцията с най-голямо в доверие в България ще представи на зрителите отговора на българските институции и норвежките власти. Още отзиви по темата, която развълнува цяла България, могат да очакват и слушателите на bTV Радио и Jazz FM. Екипът на bTV очаква зрителски коментари и сигнали във сигнали във фейсбук страницата на „Тази сутрин“.

ПОСЛЕДНИ

Реклама