Рут Колева и Софийската филхармония с гала концерт на 24 май по bTV

Гледайте от 23ч.

Реклама

bTV ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с излъчването на едно от най-обсъжданите музикални събития на годината - съвместния концерт на Рут Колева и Софийската филхармония в столичната зала "България". Зрителите ще видят паметното събитие, събрало на една сцена съвременен български поп изпълнител с международно признание и симфоничен оркестър с богати традиции и световна слава, на 24 май от 23:00 ч. по bTV.

Наскоро провъзгласената за една от най-влиятелните български певици в социалните мрежи представя песни както от отличените с редица награди и номинации три свои аблбума - "Within Whispers" (2011) и "RUTH" (2013) и ЕР-то "Future Sweet" (2012), така и съвсем нови композиции, аранжирани от Владимир Джамбазов и изпълнени под съпровода на 25 музиканти от Софийската филхармония.

Зрителите ще могат да се насладят и на дуетни изпълнения с Рейчъл Роу, Орлин Павлов и Стефан Вълдобрев, както и едно от най-новите парчета на Рут "Все пак" - част от саундтрака към новия български филм "Събирач на трупове".