Спортният журналист Иван Боянов: Тъжно ми е, че няма футбол, но се утешавам с позитивни мисли и Лед Цепелин

Водещият и репортер на bTV Спорт с любопитно интервю от дистанция за сайта Sofia Live

Реклама

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live разказват в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи. Сред тях е и спортният журналист на bTV Новините - Иван Боянов, който през февруари влезе в призовата тройка в категорията за най-добър млад репортер в света под 30-годишна възраст с документален филм, посветен на легендарния плувец-маратонец Петър Стойчев. Ето какво сподели Иван за читателите на Sofia Live:

Какво правите, за да се предпазите от корона вируса - вас и близките ви?

На първо място, спазвам указанията, зададени ни от властите. Избягвам излишни социални контакти, поддържам добра хигиена и спазвам дистанция. В извънредни ситуации като тази обаче, хората повече от всякога имат нужда от информация, а нашата роля е да им я дадем, независимо от случващото се. Затова в bTV въведохме различни мерки още от началото на февруари – от дезинфекцията на работните пространства и работата от вкъщи - до редуването на екипите в нюзрума. С колегите се стремим да се предпазваме максимално, за да защитим себе си, близките си, екипа и за да продължаваме да вършим работата си по възможно най-добрия начин.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

Отношението ми към ситуацията не се е променило кой знае колко, защото още когато тя стартира през декември месец в Китай, се бях информирал. За съжаление очаквах, че ще стигне до Европа и ще се наложи да бъдат взети мерки и у нас. Това е един от онези пъти, в които ми се искаше да греша, но уви – получи се така, както се опасявах. И все пак, надявам се, че повечето неща ще бъдат пак по старому, ще мине обаче време.

Какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи?

Всъщност, от дома си човек може да свърши много неща и задачи. Може да работи, може и да обърне повече внимание на близките си – тези, които са до нас всеки ден така или иначе. Сигурен съм, че след тази ситуация повечето български домове ще са далеч по-чисти, а освен това се надявам, че запрашените книги, за които все не остава време, най-накрая ще бъдат отворени и прочетени.

Как минава един ваш ден?

Събуждам се, пия кафе, информирам се за случващото се у нас и по света, както и в света на спорта и работя дистанционно. Обсъждаме с колегите различни идеи, пишем материали за сайта btvnovinite.bg и се опитваме да информираме обществото за важните и любопитни неща, за добрите примери.

Какво мисли Иван Боянов за паниката, по какъв начин карантината влияе на работата му и с какви филми, книги и музика запълва времето вкъщи – четете на сайта Sofia Live.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама