.

 „Тази сутрин” на живо от Истанбул в два поредни дни

Преди срещата на Борисов и Ердоган Антон Хекимян проследява от мястото на събитията  какви са отношенията между България и Турция

Екипът на „Тази сутрин“ по bTV предава на живо от Истанбул на 4 и 5 януари (четвъртък и петък). Изнесените предавания проследяват отношенията между България и Турция дни преди срещата между премиера Бойко Борисов и президента Реджеп Таип Ердоган и откриването на обновената желязна църква.

2111533057.jpg

В четвъртък студиото на Антон Хекимян ще бъде разположено в „Свети Стефан” – след десетилетия на разруха и забрава, уникалната желязна църква възкръсва за нов живот. В предаването гостуват Отец Ангел – свещеник в православните църкви в града и консулът ни в Истанбул – Ангел Ангелов. Зрителите на bTV ще видят и историята на възстановяването на сградата.

На 5 януари „Тази сутрин“ предава директно от Екзархийския дом на Българската православна църква в истанбулския квартал „Шишли”. По темите свързани със срещата на Бойко Борисов с Ердоган, гост на bTV е посланик Надежда Нейнски. За съхраняването на българския дух и култура в студиото гостуват преподаватели в неделното училище и университета „Мармара“, където е завършил и самият Ердоган.

2111533056.jpg

Изнесеното извън границите на България предаване е второ по рода си след това от македонския град Струмица през ноември миналата година. Екипът на „Тази сутрин“ продължава да развива формата на сутрешния блок и да задава тенденции. За неоспоримото лидерство на „Тази сутрин“ сред сутрешните блокове свидетелстват данните на GARB за 2017 година, според които предаването привлича средно близо половин милион зрители на ден.