Вълкът от София - ексклузивно в bTV Репортерите тази неделя

Деси Ризова среща зрителите на bTV с обвинения за участие в корупционна схема за 100 милиона евро Гал Барак

Реклама

В неделната вечер bTV Репортерите ще привлече вниманието на зрителите с историята на израелския гражданин Гал Барак, търсен с европейска заповед за арест за измами, пране на пари и участие в престъпна схема за близо 100 милиона евро. Дългогодишният репортер на bTV Новините Десислава Ризова и операторът Иван Филчев интервюират популярния в европейското медийно пространство като „вълка от София“, чиято съдба още стои на границата между свободата и железните решетки на Австрийския затвор. 

В интервюто израелецът разказва за това защо и как създава Кол център компания с близо 300 служители, подпомагаща дейността и защитаваща интересите на тогавашния му съдружник и ментор Илан Цоря.  И още – защо човекът, който въвежда Гал Барак в света на електронното търгуване, подава сигнал за кибер престъпления срещу  него.

Вълкът от София разказва пред екипа на bTV за това как истинските хищници в онлайн търгуването имат брилянтно подготвена схема. Всичко започва с въвеждащо обучение, ласкателство от страна на менторите и успешно реализирани печалби. Омагьосаният кръг обаче завършва със загуба на солидна сума от страна на инвеститорите, а в случая на Гал - с европейска заповед за арест.

В момента израелецът чака решението на българския съд дали да бъде екстрадиран от България, за да отговаря за действията си в съдебната палата на Австрия.  Той е категоричен, че докато Австрийските служби решават съдбата му, истинският вълк на Европа се разхожда необезпокояван от никого.

Крие ли се престъпник в Гал Барак или е използван за прикритие на истинската престъпност – зрителите ще могат да преценят сами във филма „Вълкът от София“ на bTV Репортерите на 21 април, веднага след централната емисия новини по bTV.