Вълнуващи срещи със съвременни просветители във великденската програма на bTV

Директни включвания от емблематични български места и светъл празничен дух в ефира

Реклама

Цяла седмица със специални празнични издания на любимите актуални предавания ще предложи програмата на bTV. Изнесени студиа, ексклузивни гости и директни включвания от емблематични български места ще отведат зрителите отвъд злободневните теми и ще ги заредят с празничен дух и настроение.  

Специалната програма на bTV за Великден започва със съботното издание на  „Тази събота и неделя“. Навръх 145 години от Априлското въстание, директно от историческата столица на България Копривщица, Жени Марчева и нейните гости – ген.-майор Явор Матеев, Александрина Пендачанска и Найо Тицин, Иван и Жени Лечеви – ще коментират възстановката „Първата пушка“.  В студиото в София гости на Александра Кръстева и Диана Любенова ще бъдат голямата актриса Мария Стефанова, една от най-продаваните съвременни писателки Катерина Хапсали и д-р Людмила Емилова. Зрителите ще надникнат и в морския дом на артистичното семейство на Белослава и художника Евгени Йонов.

Съботната сутрин в ефира ще продължи със слънчевата Натали Трифонова, която ще посрещне в студиото на COOLt музикалното дуо F.O. и Peeva и режисьорa Андрей Хадживасилев. Звезден блясък от Оскарите – кои филми така и не получиха заветната награда и още отзиви от гордостта на България Мария Бакалова.

Зрителите пред малките екрани ще посрещнат Възкресение Христово в два от най-красивите български манастири – Рилския и Бачковския, както и в столичните катедрални храмове „Света Неделя“ и „Св. Александър Невски“ .  Гости на „Тази събота и неделя“ в първата великденска сутрин ще бъдат семейството на певицата Марияна Попова и актьорът Веселин Плачков, етнологът Анелия Овнарска, лекарят-дарител д-р Дончо Дончев и една от най-талантливите и красиви български цигуларки Зорница Иларионова.

В „Търси се“ Меги и Нели ще представят в нова и непозната светлина, която ще разкрие като изключително забавен, усмихнат и позитивен човек, звездата от хитовия български сериал на bTV „Съни бийч“ Боряна Братоева.

В празничното издание на „120 минути“ на Великден зрителите ще видят историята на църквата „Възкресение Христово“ в Йерусалим и актьора Пламен Манасиев в „Главната роля“. Специален гост на Светослав Иванов ще е отец Ангел от църквата „Света София“, която съществува от IV век. Българският посланик в Израел Румяна Бъчварова ще разкаже за атмосферата по Светите земи в празничния ден. Васил Христов ще се включи от Лондон с ексклузивна среща с най-известния биограф на кралското семейство на Великобритания.

На Светли понеделник в ефира на „Тази сутрин“ започва традиционната празнична поредица „Седмица на духа“, която насочва светлините на прожекторите към хората с кауза и послание и непреходните житейски теми. Гости на Биляна Гавазова и Златимир Йочев през седмицата ще бъдат писателят Георги Господинов, шампионката Невяна Владинова, българският ученик, приет в Харвард Георги Иванов, д-р Сибила Маринова и актьорът Пенко Господинов. Специално за зрителите, екипът на „Тази сутрин“ ще проследи и тържествените чествания в Деня на храбростта и българската армия на 6 май, с удължен ефир до обедната емисия на bTV Новините.

Сутрините на празничната седмица продължават с „Деси и приятели“ в „Преди обед“. От понеделник до петък, в отсъствието на Сашо Кадиев, любимата водеща ще си партнира с различни ТВ джентълмени, сред които духовитите Николаос Цитиридис и Дани Петканов. На Възкресение в понеделник зрителите ще се насладят на голямата Цветана Манева и проф. Андрей Пантев – за смисъла на живота и за любовта. И още през седмицата: какъв е животът на водещия на „Тази сутрин“ Златимир Йочев, когато не носи строг костюм, как актрисата Мария Статулова живее със стотици жаби, защо един британски университет създаде курс по щастие и направи ли той студентите по-доволни от живота.

Специални великденски послания за зрителите на „Шоуто на Николаос Цитиридис“ пък са подготвили Васко Василев, Филип Киркоров, Графа, Криско, Николина Чакардъкова, братя Аргирови, Боряна Братоева, Лидия Инджова и Красимир Балъков.

В петък специален гост в предаването ще бъде големият български диригент Йордан Камджалов, а момичетата от вокална група Авигея ще потопят всички пред екраните в магията на българския фолклор. В понеделник водещият ще е в компанията на обичаната певица Тони Димитрова, а празникът ще бъде допълнен от нов епизод от поредицата „Николаос +“. Във вторник в шоуто влиза и Тервел Пулев със синовете си.

ПОСЛЕДНИ

Реклама