Виктория Готева: Мярката в професията е важна

Водещата на bTV Новините каза и кога е оправдано да се нарушава в подкаста „24 часа от живота“

Реклама

Отговорна, усмихната и човек, на когото всички могат да разчитат, освен когато е в ефира – така описва водещата на bTV новините Виктория Готева Анатолий Попов в подкаста си „24 часа от живота“. Тя идва в медията като стажант, след като от малка мечтае да работи в bTV. “Много е трудно, защото на всеки три месеца идват нови стажанти. Успях да се докажа и ми предложиха да остана”, разказва Готева. Тя все още не е свикнала с ранното ставане, особено когато будилникът звъни в 3,20 ч сутринта.

Другата ѝ страст са печатните медии. “Там можеш да боравиш много свободно и художествено с езика. Нещо, което в новините липсва, но с основание, защото новините са място, където трябва да бъдат съобщавани факти”, смята тя.

За детските си лета разказва, че са били едни от най-прекрасните. “Всяка година задължително с моето семейство ходихме на море в Созопол или Приморско, това бяха любимите ни дестинации”, спомня си журналистката. Баба ѝ е майстор кулинар. Всеки път, когато Виктория ѝ отиде на гости, научава по нещо ново, което после прилага в кухнята.

Защо е критична към себе си, кои са новините, които ѝ е най-трудно да съобщава, колко е важна мярката в професията, кой е бил най-трудният ѝ момент в телевизиятаможе да чуете в подкаста “24 часа от живота”.