.

Водещата на „Чети етикета“ Биляна Гавазова започва да води и сутрешните новини на bTV

Журналистката ще съчетава отговорностите от следващата седмица

Водещата на потребителската рубрика „Чети етикета” в сутрешния блок на bTV Биляна Гавазова поема още едно предизвикателство. От следващата седмица, в делничните дни тя и водещият на новините в сутрешния блок „Тази сутрин” – Денислав Борисов,  ще се редуват като водещи на сутрешните и обедни новинарски емисии на най-голямата телевизия в България.

„Практиката на bTV е водещите на новини да бъдат журналисти с доказан опит и изявени репортерски качества. Професионалисти, които стоят в основата на активната телевизионна журналистика и знаят добре, че студиото е само връзка между това, което правят репортерите на живо, на терен. Като част от школата на bTV, Биляна Гавазова е именно такъв журналист”, коментира Венелин Петков, директор "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV Media Group.

Освен че ще води bTV Новините, Биляна Гавазова ще продължава да информира зрителите на bTV за качеството на продуктите и услугите от ежедневието. И занапред всеки понеделник и петък в рубриката на „Тази сутрин” - „Чети етикета”, тя ще разкрива практиките в ущърб на потребителя, ще търси полезни съвети от водещи експерти и ще разследва потребителски проблеми по сигнали на зрителите. 

Професионалният път на Биляна Гавазова започва като репортер в Дарик радио – Шумен, където по-късно става главен редактор. Продължава кариерата си в Дарик радио – София, а впоследствие - в телевизия Про БГ. Като част от екипа bTV Новините работи активно върху потребителски и социални теми. През 2014-та година в двойка с Антон Хекимян става водеща на „Тази сутрин” по bTV, а от юни 2016 г. се завръща в ефир след майчинство като водеща на рубриката „Чети етикета” в рамките на сутрешния блок.

През месец януари в нюзрума на bTV настъпва още една промяна – международният редактор и водещ на bTV Новините Ирина Костадинова вече няма да бъде част от екипа на медията. bTV Media Group благодари на Ирина за дългогодишния й професионален принос към развитието на медията и й желае успех в бъдещите начинания. 

Коментирай
публикувай
  • viligr

    Разследванията ви, са похвални. Но, защо никога не се повдига въпроса за цените, в хипер-супер маркетите. В Гърция, при минимална заплата 600 евро, прах Ариел 6 кг.700гр. струва 9 евро, а, в България при минимална 230 евро, същия прах, но, 2 кг. 300 гр, също, е, 9 евро. Веро за чинии Фери е, 1кг300гр. за 3.50 гъст неразтворим концентрат, но, у нас е едно разредено желе. Българско олио в Гърция, е, 10 литра, за 10 евро. И тези цени са на един от най-скъпите острови на Гърция--Родос. Още много са стоките, с по-ниска цена от нашите. Да не говорим за Лидъл, по-скъп у нас, от всички европейски страни с висок стандарт. Кой прави проверка, на насипните, или разливни продукти, влизащи в България, разредени, до ента степен, но, по-скъпо струващи, от останалите страни.На същото мнение са и българите работещи в Германия, Испания и Италия.Винаги изтъквате, колко, пари са влезли в България, от работещите българи в чужбина, но, от това печелят хипер-супер маркетите, те обират парите, които, пращаме на децата си,с огромни надценки. Навсякъде, цените се базират на минималната заплата. Моля, обърнете внимание, на качество и цени, влизащи от чужбина у нас.