.

Женски битки за трона в средновековна Англия - в "Бялата кралица" от 7 януари премиерно по bTV

Началото е в 21:30ч.

На 7 януари от 21:30 часа премиерно по bTV стартира драматичната английска поредица "Бялата кралица" (The White Queen). Вдъхновен от сериите новели "Войната на братовчедите", сериалът разказва историята на три жени, които се борят за трона на Англия.

Действието се развива през 1464 година, когато цялата страна все още се опитва да се съвземе след деветгодишна война. Двете враждуващи групи от едно и също семейство, камарата на Йорк и камарата на Ланкастър, са изправени едни срещу други в борбата за кралския трон и никой не е готов да се откаже преди да е осъществил своите планове. Междувременно, три жени с големи амбиции правят всичко възможно, за да се доберат до най-голямата власт в Англия. Тези жени са Маргарет Бюфорт, Ан Невил и Елизабет Уудвил.

Предателствата, конспирациите и лъжите стават част от ежедневието на дамите и те са готови да пожертват всичко, за да се доближат до трона на Англия. Докато Бюфорт се опитва да превърне сина си Хенри Тюдор в един от управниците на страната, Уудвил обединява сили с противниците си от камарата на Йорк и не след дълго се превръща във властващата "бяла кралица".

бялата кралица, сериал"Бялата кралица" е амбициозна телевизионна продукция с талантлив актьорски състав, приковаващи вниманието сюжетни линии и незабравими персонажи. Режисьори на поредицата са Колин Тига, Джеймс Кент и Джейми Пейн, а в ролите зрителите на bTV ще видят Дейвид Оукс, Анайрин Барнард, Каролин Гудал, Том Маккей, Бен Ламб, Ото Фарант, Емили Берингтън и други.

Коментирай
публикувай
 • estelka123

  DA I AZ MNOGO HARESVAM BQLATA KRALICA NO NA MEN SUSHTO MI HARESVA I MILOST ZANOVA NEKA DA STANE SLEDNOTO......OT 20.00 SHA SI DAVAT MILOST A OT 21.30 DO 23.00 DA DAVAT BQLATA KRALICA

 • bil_elpida

  Чудя се защо не го пуснете на мястото на "Милост" от 20.00ч. Турският филм е голяма човешка глупост.

 • maria_niki

  НЕ МОЖЕ ЛИ ДА ПУСНЕТЕ ФИЛМА ОТ 20 ЧАСА, ВМЕСТО ТИЯ БОСФОРСКИ ФЕКАЛИИ, С КОИТО ТЪПЧЕТЕ ЕФИРА?????????? И ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ НАПРАВИТЕ И С ТОЯ ФИЛМ, КАТО С ИСАБЕЛ КАСТИЛСКА! ИЗВЕДНЪЖ ЦЪФНА ПОРЕДНАТА ТУРСКА ГНУСОТИЯ И ИСАБЕЛ ОТИДЕ НЯКЪДЕ СИ!!!

 • vic.alexiev

  За два рода става въпрос, камара не е подходящата дума.