Журналистът на bTV Димитър Тасев е сред 16-те най-добри спортни репортери в света

Филмът му за Ивет Лалова „Живот на спринт“ е сред отличените от AIPS за 2020 г.

Реклама

Поредно признание за спортната редакция на bTV Media Group - след като две от най-популярните лица на спортните новини - Флорина Иванова и Иван Боянов, заслужиха признанието да бъдат сред четиримата най-добри млади спортни репортери в света за 2019 г., тяхната диря сега продължава и журналистът Димитър Тасев.

Неговото име бе официално оповестено сред 16-те най-успешни спортни журналисти на планетата за 2020-а в категория Video Athlete Profile, в престижната ежегодна класация на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS).

Материалът, с който Тасев привлече вниманието на журито на AIPS и благодарение на който премина първия и втория кръг на номинациите измежду стотици кандидати от всички точки на света, е посветен на българската звезда в леката атлетика - вдъхновяващата Ивет Лалова.

Документалният филм на Димитър Тасев и оператора Николай Кънчев „Живот на спринт“, излъчен в bTV Репортерите, представи една от най-бързите жени в света в светлина, в каквато никой, никога не я бе виждал преди. Специално за екипа и зрителите на bTV, устремилата се към пето поредно участие на олимпийски игри атлетка и съпругът й – бившата европейска звезда в спринта Симоне Колио, повдигнаха завесата на личния и професионалния си живот в италианския град Римини. Двамата допуснаха за първи път в дома си и по време на тренировките си на Апенините журналисти. А крайният резултат – дело на Димитър Тасев и Николай Кънчев, бе оценен по достойнство и от AIPS и нареди България сред седемте европейски нации със свои представители в Топ 16 на раздел Video Profile Athlete.

Въпреки пандемията от коронавирус, подадените номинации през есента на миналата година за ежегодните награди са 1871 от цял свят, 711 от Европа, с общо 473 представители на медии от всички кътчета на Стария континент.

Димитър Тасев е сред остриетата на спортната редакция на bTV, като тази година се навършват 10 години от първия път, когато той прекрачва прага на телевизията. През изминалата година той отразява мача за световната титла по бокс в тежка категория в Лондон между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, а през тази бе отново част от компанията на братя Пулеви по време на африканското приключение в Танзания, довело до успех на Тервел Пулев на ринга в Дар.

Тасев е автор на разтърсващия материал за разграбването на прочутия плувен комплекс „Червено знаме“, където заведе и разплака олимпийската шампионка Таня Богомилова. Пак той бе репортер на терен и при най-значимия триумф в кариерата на Григор Димитров – титлата от финалния Мастърс в британската столица през 2018-а. Димитър Тасев отразява историческото бягане на финала на Ивет Лалова на Световното първенство по лека атлетика в Катар, както и редица други запомнящи се моменти от света на българския и световния спорт.

ПОСЛЕДНИ

Реклама