Журналистите Валери Генов и Цветан Баяслиев стават част от редакция „Спорт” в bTV Media Group

Реклама

Двама от най-талантливите спортни журналисти у нас - Валери Генов и Цветан Баяслиев, се присъединяват към екипа на редакция „Спорт” в bTV Media Group. Името на Цветан Баяслиев е свързвано с едни от най-четените спортни материали в редица медии, а Валери Генов безспорно е смятан за един от най-добрите коментатори и водещи на спортни новини у нас.  

Цветан Баяслиев е на 36 години, 17 от които са посветени на журналистиката. Първите си стъпки прави във вестник „Планета спорт”, след което развитието му продължава през водещи онлайн информационни агенции, за да се утвърди като водещ автор и едно от най-острите „пера” в редица печатни и онлайн медии. Цветан има опит като продуцент на новинарската спортна емисия „Център” на телевизия РИНГ (2009-2010), както и като редактор на сутрешния спортен блок по телевизия PRO.BG. Журналистът има солиден опит зад гърба си в отразяването на живо на най-великия спортен форум на планетата – олимпийските игри в Пекин 2008 и с поредица от дългогодишни авторски репортажи и интервюта от мястото на събитието във Формула 1 – спорт, който следи под лупа още от дните си на млад репортер.

Валери Генов е на 27 години. Последните 6 години работи в спортната редакция на БНТ. Валери има широки познания в областта на международния футбол. Освен това журналистът има натрупан завиден опит като водещ на студия по време на европейските първенства през 2012 г. в Полша и Украйна, на завършилия преди месец във Франция шампионат на Стария континент, както и на Мондиала през 2014 г. в Бразилия. Специалитетът на Генов безспорно е италианското калчо и футболът в Серия А.

„Привличането на Цветан и Валери в екипа на bTV е част от стратегията за изграждане на динамичен и мултифункционален спортен екип. В последните шест месеца спортните новини и студия на bTV регистрират скок в гледаемостта. Същото важи и за посещенията в спортната страница на новинарския ни сайт btvnovinite.bg. Ще разчитаме на таланта, опита и ентусиазма на колегите, за да продължим в тази посока”, коментира главният редактор на спорта в bTV Media Group Витомир Саръиванов.

През август в отдел „Спорт” настъпва още една промяна – журналистът и спортен коментатор Алекси Сокачев вече няма да бъде част от екипа на медията. „След 15 коментирани финала на Шампионска лига и близо 16 години в bTV, за мен дойде време да поема в друга посока. Благодаря на колегите, екипа, телевизията и на зрителите, че изживяхме заедно незабравими мигове”, споделя Алекси.

bTV Media Group благодари на Алекси Сокачев за неговия дългогодишен професионален принос към развитието на медията и му желае успех в бъдещите начинания.

ПОСЛЕДНИ

Реклама