Таня Илиева

Репортер на bTV Новините

Реклама

Икономическият и социален репортер на bTV Новините Таня Илиева е родена в Пловдив и завършва „Културология” в Благоевград. Твърди, че е един от късметлиите, които още от малки знаят за себе си правилния отговор на въпроса „Каква искаш да станеш като пораснеш?”.  Репортажите от  обсадата на парламента на 10 януари 1997 г. са един от най-ярките й детски спомени, които вдъхновяват мечтата да е на мястото на събитията, които променят историята.

Таня Илиева започва кариерата си в Дарик радио още докато е студентка. Продължава с информационна агенция, а след това трупа опит в няколко телевизии като парламентарен и икономически репортер. 

Като част от екипа на bTV Новините Таня е водена от убеждението, че журналистиката трябва да помага на хората – да познават правата си, да знаят как да ги пазят и да взимат информирани решения. 

Тя всекидневно се сблъсква с историите на хора, които не могат да се измъкнат от спиралата на дълговете - не могат да обслужват заеми, сметки и всекидневните си нужди, защото са пенсионери или пък временно са били без работа.  „Не мога да забравя отчаянието  в очите на никой от тях”, споделя Таня. Затова се ангажира лично с всяка кауза в подкрепа на деца и възрастни хора.

Още от екипа