Елена Яръмова

Водещ и репортер

Реклама

Детството й минава в родния Видин – години, които Елена определя като най-щастливите в живота си, прекарани със семейството, приятелите и съучениците от СОУ „Любен Каравелов”. Когато навършва 17, тя поема към София, защото е приета е в НСА „Васил Левски”. Там завършва и магистратура по спортна журналистика.

Любовта към професията наследява от дядо си Хари Яръмов – едно от големите имена в родната спортна журналистика. „Неговата отдаденост и начинът, по който разказваше човешките истории, ме вдъхнови да поема по неговия път”, признава Ели. Неслучайно, спортът я пленява от дете. Започва с лека атлетика, след което се насочва към волейбола, който практикува в продължение на 7 години. В bTV попада през 2003 г., първоначално само на стаж. „После обаче това предизвикателство се превърна в моя професия и така вече 13 години”, споделя водещата на спортните новини.

Работата среща Ели с хора, които оставят отпечатък за цял живот: „Сещам се за деня, в който Ивет Лалова стана най-бързата бяла жена в света през 2004 г. в Пловдив. Бях точно срещу нея на пистата. Емоциите трудно могат да бъдат описани. Тогава и двете бяхме на по 20 години. От този момент нашите професионални кариери вървят ръка за ръка, както обичаме да се шегуваме”.

Какви истории обича да разказва? „Човешките. Те ме вдъхновяват. Да покажеш от различен ъгъл живота на спортиста - дългия път, по който минава, за да стъпи на върха. Радвам се, когато показваме и талантливите деца на България. Най-важното е да не забравяме, че преди всичко сме хора. Ако допринесеш за една усмивка, за една сбъдната мечта, значи има смисъл да си в тази професия, чрез която посланията могат да достигнат до толкова много хора”, категорична е Ели.