Флорина Иванова

Водещ и репортер

Реклама

Флорина Иванова е завършила Американския университет в България с медийна специалност, като още тогава проявява интерес към спортната журналистика. Дипломира се с филм за една от звездите на художествената гимнастика Невяна Владинова, с който обединява страстта си към спорта и документалното кино.

От 2014 Флорина започва да трупа опит в телевизионната и радио журналистика, и печатните медии. Преди да стане част от екипа на bTV e отразявала различни ресори – политика, съдебна система, информационни технологии и иновации. Присъединява се към спортната редакция на bTV Media Group през юни 2018 като репортер и водещ на спортните новини. Само година по-късно, Флорина Иванова е избрана на четвърто място сред най-добрите млади репортери на планетата за 2019-а в ежегодната класация на Международната асоциация на спортните журналисти. AIPS определя филма й "Мисия "Златно момиче“, част от bTV Репортерите, и като една от 30-е най-добри документални продукции за 2019 г.

Става част от света на спорта много преди да се реализира като репортер и водещ в този ресор. Смята, че спортната култура е изключително важна за развиване и възпитаване, самата тя е тренирала художествена гимнастика. Следи с голям интерес и първенствата по футбол и баскетбол – не само у нас, но и по света. Страстен любител е на екстремните спортове.

По време на висшето си образование преоткрива интереса си към документалното кино и театъра, като разказването на истории превръща в част от своята професия.

За контакти: sport@btv.bg