Реклама

Премиерният за България десети сезон на „Новите съседи” започва на 16 февруари и ще се излъчва всеки делничен ден от 20:00 ч. по bTV Comedy. Новите епизоди не отстъпват по атрактивност на предишните, гарнирани с нови конфузни ситуации, в които любимите ни съседи са още по-забавни, по-абсурдни и по-неочаквани.

В „Мирадор де Монтепинар“ – тази, на пръв поглед, нормална жилищна кооперация със съвсем нормални обитатели, всичко е нормално, но само на пръв поглед. Всеки от съкооператорите носи своите характерни странности и уникална съдба, което прави общите взаимоотношения още по-сложни и почти невъзможни. Изключително трудно се стига до взаимно съгласие и решение на проблеми, свързани със сградата. Много често цялата ситуация се обърква до неузнаваеимост, но, за сметка на това, веселите моменти не закъсняват.

В десетия  юбилеен сезон продуцентите включват общо 20 популярни личности от различни сфери, сред които и футболисти на „Атлетико“ като капитана Габи Фернандес и халфа Коке. Двамата си партнират с героите на Рикардо Аройо и Фернандо Трухийо.

Какво се случва?

В началото на 10 сезон мандатът на Висенте като домоуправител завършва, но никой не иска да го заема. Започващото приятелство между Лола и новодошлата шивачка Йоланда провокира завист към  съпруга на Лола – Хави. Глупакът Коке пък иска да се раздели с Нинес, но без тя да страда.

Новият съсед –  пианистът Бруно, започва афера с Маите, която ще бъде подложена на психическите травми от развода му и от неговото неумение да флиртува. Междувременно, Амадор, неспособен да преодолее временната си раздяла с Йоланда, ще превърне живота си и този на брат му Теодоро в ад. Йоли вече обаче не го обича, но той все още не иска да я загуби напълно. Затова иска тя да я ревнува от млада студентка. През това време бившият домоуправител Антонио убеждава „Татенцето” Енрике да създадат ресторант, което ще ги накара да наемат „реномирани” готвачи. 


 
Бащата на Лола, Фермин, който спешно се нуждае от служител, наема Клара, племенницата на Менчу. Много умело Чуса се възползва от бременността си, за да пренебрегне задълженията си. Същевременно, транссексуалният син на Антонио и Берта – Алба, започва тайно да се среща с Енрике. Тази нова тайна връзка, както и връзката на Теодоро и Йоли, заплашват да нарушат спокойствието в Монтепинар. Енрике продължава да страда, заради криенето на връзката с Алба. Антонио иска да се сближи до Алба, за да подобри отношенията си, но това ще попречи на нейните любовни отношения с Енрике. Алба се ориентира към отварянето на сладкарница, докато татко ѝ Антонио създава ресторант с Енрике, за да се конкурира с тях. 

След като остава безработен, Хави открива, че Кокорчо има заложби в програмирането.
 
Алба се премества при Енрике. Тя все още се опитва да заживеят като двойка с Енрике, докато баща ѝ прави опити да ги раздели. Винсенте и Фермин се сближават, Фермин се опитва да изведе своя приятел от депресията. Антонио, в опит да бъде по-добър човек, наема в ресторанта си нови служители, приятели на Берта.

Изглежда, че  Амадор най-после е намерил нова любов. Фермин и Антонио пътуват до Русия, всеки по различна причина. След нощно парти с Амадор, Теодоро разбира, че връзката му с Йоли е под въпрос. 
 
Йоланда, или накратко Йоли, е шивачка, която винаги казва това, което мисли. Тя завладява Амадор със своето съчувствие и чар. Йоланда сънува, че нейното умение – шиенето ще ѝ позволи да успее един ден като моден дизайнер и да остави сегашната си работа. Нейният екстравагантен външен вид ще бъде много коментиран от съседите в Монтепинар, докато честният и прям характер на Амадор ще създаде конфликт с жителите на сградата. След като започва романтична връзка с него, Йоланда ще се откаже от работата си, за да формира собственото семейство, тъй като твърдо вярва, че е дошло времето да стане майка. В крайна сметка, Амадор я напуска и тя се премества при Менчу. 

Мария дел Кармен „Менчу“ Карасцоса с прякор Танкът е майката на Йоли, която пристига в сградата, за да помогне на дъщеря си с плановете си за сватба с Амадор. Тя е уморена от съпруга си, с когото е прекарала живота си, и иска да има нови преживявания. По-късно ще се разведе и ще започне сериозна връзка с Фермин. След като закупува мезонет с дъщеря си, тя живее с Амадор Ривас и дъщеря си Йоли.


Известният салон, който впоследствие се превърна в бар, получава ново име „Тони & Хенри“. 

Актьорите

Над 15 години харизматичният актьор Начо Герерос работи активно в различни телевизионни продукции, театрални постановки и в киното. През свободното си време спортува, чете и както обича да повтаря предпочита да води „смислени разговори с приятели”.

Даниел Гусман също ще участва в новия сезон.  Актьорът, познат ни като Роберто от „Щурите съседи", се присъединява към „Новите съседи".  Той ще бъде героят Херман Паломарес, с прякор Длъжника.

Новото попълнение в сериала – Уилям Милер, който се появи в началото на девети сезон, ще стане постоянен персонаж в 10-и сезон. Той е новото гадже на Маите, бившата жена на Амадор и майка на четири деца, която след като издаде книга, започна да печели много пари и в 9-и сезон вече ще е богата.