Реклама

 

Ако някой, който току-що влезе в пазара на фотокамери, може да намери правенето на правилния избор малко главозамайващо. Когато се изправите пред консултана в магазина за техника, обикновено първия въпрос, който той ви изстрелва е: "Какъв ви е бюджета?". Ако не сте прекалено нови във фотография със сигурност знаете, че огледално-рефлексните фотоапарати могат да бъде твърде обемисти и скъпи, затова ви предлагаме няколко изгодни откъм бюджет mirrorless (безогледални) камери. Това, което следва, е списък на някои от нашите любими.

Canon EOS M

Canon е сравнително нов играч в mirrorless игра, но това не трябва да го поставя извън кръга на достойните за внимание. The EOS M предлага 18 MP на APS-C сензор – същия, който ще намерите и в огледално-рефлексния модел Canon T4i. Моделът M не се ограничава до M-байонет линия на обективи EF – адаптер разширява съвместимостта на M към стандартните обективи EF и EF-S. Без обектив M тежи само 262 грама, а с корпуса си от магнезий/алуминий, можете да бъдете сигурни, че това е лек, но здрав модел. M също така може да записва 1080p видео, което е от голяма полза за всички видеооператори с ограничен бюджет.

Купи в Amazon.

 

Fujifilm X-A1

 

Fujifilm X-A1 е последното предложение на компанията в mirrorless света. С 16,1 MP на APS-C сензор, X-A1 осигурява изключително качество на изображението в доста стилна опаковка. Въпреки че не разполага с X-Trans сензор, който е спечелил значително признание за Fujifilm, X-A1 се справя добре със своята APS-C сензор. Някои може да намерите липсата на EVF за малко неприятна, но накланянето на LCD е достатъчно ОК, за да не се тревожиш за това. Автофокусът е бърз, като имаш 49 AF точки на разположение, от които да избираш. X-A1 е чудесно предложение за улични фотографи и студенти, които искат да вземат добър модел на ниска цена и високо качество на изображението.

Купи в Amazon.