Реклама

Ако някой, който току-що влезе в пазара на фотокамери, може да намери правенето на правилния избор малко главозамайващо. Когато се изправите пред консултана в магазина за техника, обикновено първия въпрос, който той ви изстрелва е: "Какъв ви е бюджета?". Ако не сте прекалено нови във фотография със сигурност знаете, че огледално-рефлексните фотоапарати могат да бъде твърде обемисти и скъпи, затова ви предлагаме няколко изгодни откъм бюджет mirrorless (безогледални) камери. Това, което следва, е списък на някои от нашите любими.

Canon EOS M

Canon е сравнително нов играч в mirrorless игра, но това не трябва да го поставя извън кръга на достойните за внимание. The EOS M предлага 18 MP на APS-C сензор – същия, който ще намерите и в огледално-рефлексния модел Canon T4i. Моделът M не се ограничава до M-байонет линия на обективи EF – адаптер разширява съвместимостта на M към стандартните обективи EF и EF-S. Без обектив M тежи само 262 грама, а с корпуса си от магнезий/алуминий, можете да бъдете сигурни, че това е лек, но здрав модел. M също така може да записва 1080p видео, което е от голяма полза за всички видеооператори с ограничен бюджет.

Купи в Amazon.

 

Fujifilm X-A1

 

Fujifilm X-A1 е последното предложение на компанията в mirrorless света. С 16,1 MP на APS-C сензор, X-A1 осигурява изключително качество на изображението в доста стилна опаковка. Въпреки че не разполага с X-Trans сензор, който е спечелил значително признание за Fujifilm, X-A1 се справя добре със своята APS-C сензор. Някои може да намерите липсата на EVF за малко неприятна, но накланянето на LCD е достатъчно ОК, за да не се тревожиш за това. Автофокусът е бърз, като имаш 49 AF точки на разположение, от които да избираш. X-A1 е чудесно предложение за улични фотографи и студенти, които искат да вземат добър модел на ниска цена и високо качество на изображението.

Купи в Amazon.

 

Olympus EPM2

 

Olympus EPM2 наследява успешно модела EPM1 и осигурява отлично качество на образите, като в същото време поддържа тънък профил. С 16 MP на Micro Four Thirds сензор, EPM2 е чудесна отправна точка за системата на Olympus. Разбира се, на EPM2 не е OMD (друга, по скъпа mirrorless серия на Olympus), нито пък трябва да бъде. EPM2 е насочен към тези, които не са технически грамотни, но искат красиви снимки. EPM2 се гордее със стабилно автофокусиране, превърнало се в отличителна черта на фотоапаратите на Olympus. Камерата също така разполага със запис на RAW файлове – отлично за тези, които искат да научат цифровата фотография – ще имат голямо количество информация, с която да работят във фотошопа си.

Купи в Amazon.

Pentax Q7

 

Pentax Q7 е един от най-малките модели камери, който някога сме подлагали на ревю. Със 120 цветови варианта, Q7 създава измамното усещане по-скоро за играчка, отколкото за хай-тек фотоапарат, но истината е, че това е сериозен претендент в mirrorless вселената. Вярно е, че обективите на разположение за този модел не са толкова многобройни, колкото на други компании с mirrorless системи, но Q7 е едва третото влизане на Pentax в серията Q. Тя расте бавно, но сигурно. С 12,4 MP върху 1/1.7-инчов сензор, Q7 доставя изненадващо разнообразни RAW файловете и JPEG файловете, които едва ли ще се нуждаят от редакция, когато светлината е ОК. Ако носиш големи ръкавици, може би ще ти отнеме известно време, за да свикнеш с този мъник камера. Тя е толкова малка, че можете да носите тялото в единия си джоб и обектива в другия.Това е чудесен избор за тези, които искат нещо леко, лесно и невероятно адаптивно.

Купи в Amazon.

 

Nikon S1

 

The Nikon S1 е най-достъпната входната точка към Nikon 1 серията от камери, като моделът идва с няколко бутона – предимно всичко е достъпно чрез софтуер менюто. Докато 10.1 MP сензор е под това, което предлага конкуренцията, S1 ще ви даде страхотни изображения. Той има CMOS сензор CX, и докато можете да снимате RAW, вие не може да снимате RAW и JPEG в същото време. Може би това е усилие да се спести място на SD картата, но ние смятаме, че публиката на тази камера няма да бъде прекалено свързана с RAW изображения.

Купи в Amazon.

 

Sony NEX 3N

 

Правете красиви снимки по свой начин – с качеството на 16.1MP APS-C сензор. Разгледай всеки ъгъл с накланящия се на 180° екран (за идеалните селфита). Снимай Full HD видео с SELP1650 компактен мощен обектив за увеличение. Но това не е всичко - Sony NEX 3N е малък и лесен за носене апарат за снимки с професионална визия.

Купи в Amazon.