Реклама

Nikon от няколко дни насам загатваше за модела Df, но днес от компанията официално го анонсираха и пуснаха в продажба.

За нас появата на нов DSLR модел винаги е съпътствана с желанието да научим повече за това, какво се крие в тялото му, но ако трябва да сме честни, иновациите и технологичното сърце при Df не са нещо, за което може да се говори кой знае колко много.

Olympus представи фотоапарата Stylus 1

 

Няма как на прима виста да не отбележим елегантната ретро визия на камерата, правеща препратки с фотоапаратите от 70-те години на миналия век, но от технологична гледна точка моделът е морално остарял, въпреки че е чисто ново предложение на пазара.

 

Samsung Galaxy NX - с Android

От Nikon са избрали да заложат на 16.2 МР FX-format CMOS full frame сензор, какъвто познаваме в модела D4, а не по-съвременните матрици с каквито са D610 и D800.
Апаратът предлага широка светлочувствителност (ISO 100 до 12 800), като се справя много добре със снимките при ниска осветеност без голямо ниво на шум. Скоростта на серийно заснемане е 5,5 кадъра в секунда.

Fujifilm X100s – най-бързата компактна камера в света

 

Автофокусната система също е почерпена от D610 – 39 точки. Тялото на камерата е от магнезий, което осигурява здравина и издържа на експлоатация от над 150 хил. кадъра. От Nikon наричат модела „модерна класика”, но ние изразяваме известно разочарование, че Df не е mirrorless камера.

 

6 изгодни mirrorless камери

В САЩ цената на камерата е $2750, което прави Df много по-лесен за преглъщане от D4, който струва 6000 щатски долара. Така фотографите, които искат D4 качество на изображението, сега има нов, по-достъпен като цена и по-компактен като размери и тегло вариант (Df тежи почти двойно по-малко от D4 и е много по-близо по размери до D800 или D610).

Nikon 1 J2 – толкова малък, а така способен

Също така Df ще се продава в комплект с нов специален обектив – AF-S Nikkor 50mm f/1.8G. Цената на комплекта ще бъде $2,999.95. Обективът ще може да бъде поръчван и отделно на цена от $279,95.