Реклама

Световноизвестният тенор Пласидо Доминго идва за първи концерт у нас на 14 февруари догодина! Концертът ще бъде в столичната зала "Арена Армеец" и ще бъде с участието на музикантите от Софийската филхармония. На българска сцена легендарният оперен певец ще изпълни не само емблематични арии от свои любими композитори, но и части от оперети, мюзикъли и популярни испански любовни песни.

Билетите за концерта са на цени от 70 до 180 лева и влизат в проджба на 5 декември в 9:00ч. в мрежата на Eventim.

В кариерата си до момента Пласидо Доминго е изиграл 140 роли – повече от всеки друг тенор в историята на музиката. Наскоро той добави в списъка и водещите баритонови роли от Риголето, Simon Boccanegra, Травиата, Набуко и Жана Д’Арк на Верди. Световният оперен феномен е не само един от най-обичаните и вдъхновяващи артисти, но също и многоуважаван диригент и оперен деятел.

Снимка: ПР

Доминго има студийни записи на над 100 оперни произведения, компилации с арии и дуети и оперни антологии. За своята изключителна работа през годините той е награден с 11 награди Грами. Има и награди ЕМИ за телевизионнни проекти.

През 2010-а Латинската звукозаписна академия го избра за Личност на годината. Награждаван е и с изключително престижни държавни отличия както в родната си Испания, така и в Мексико – страната, в която израства.