Реклама

Докато едни знаменитости се чудят как да изглеждат възможно най-оригинално с възможно най-малко дрехи, други отдавна са отрекли самоцелното разсъбличане за целите на "голата" слава. Лесно е да си известен, но за някои наистина има значение цвета на заглавията, в които се споменава името им, а не тяхната ротация.

Представяме ви един елитен клуб знаменитости, в който членуват холивудските ни любимци, отказали да се разголят за популярни филмови роли. Техни не по-малко елитни колеги са успели да се възползват от тези откази, осигурявайки си нужния шут по голите дупета, който ги изстрелва под прожекторите.

Джейк Джиленхал и "Мечтатели": Актьорът отказва ролята на Матю в "Мечтатели”. Режисьор на лентата е легендарният Бернардо Бертолучи, но това явно не е достатъчно съблазнително за Джиленхал. Самият Бертолучи разкрива: "Стана ясно, че Джейк би се чувствал наудобно да показва тялото си." Впоследствие ролята е поверена на Майкъл Пит, който, въпреки че от години пресъздава доста шантави и сложни образи на големия екран, и до днес не е в челото на класациите с най-големите звезди в Холивуд... за съжаление!

Натали Портман и "Лолита": Натали Портман не е съгласна със сексуалните сцени в екранизацията на "Лолита" от 1997. Скандалният филм на Ейдриън Лейн по не по-малко скандалния роман на Набоков получава противоречиви отзиви от критиката, но всички са единодушни – изпълнителите на главните роли Джеръми Айрънс и Доминик Суейн са си свършили работата брилянтно. Нямаме съмнения, че и Натали Портман щеше да се справи с ролята на Шарлът Хейз, но носителката на "Оскар" за "Черният лебед" едва ли съжалява за избора си.

Даян Лейн и "Хубавицата": Даян Лейн видимо няма никакъв проблем с еротичните сцени в "Изневяра" от 2002-а, но през далечната 1978-а актрисата отказва да се снима във филма "Хубавицата" именно заради гола сцена. "Не исках да стана известна като момичето, което засне онази гола сцена", споделя актрисата през 1980-а. Филмът дава тласък на кариерата на Брук Шийлдс, която явно по онова време не споделя притесненията на колежката си.

Мишел Пфайфър и "Първичен инстинкт": Актрисата отказва да изиграе ролята, която става запазена марка на колежката й Шарън Стоун – ролята на Катрин Трамел в "Първичен инстинкт". Според информация на "Хъфингтън Поуст" голотата и секс сцените във филма са били прекалено много за звездата от "Опасни връзки".