Реклама

„Друговремец", британско-американският сериал по едноименната поредица романи на Диана Габалдон, започва на 13 май по bTV Lady и ще се излъчва всяка събота и неделя от 22:30 ч. 

Сериалът е удостоен с множество номинации, включително „Еми“ и „Златен глобус“. Действието в историческата фентъзи драма се развива в две епохи – през 40-те години на 20-и век и 200 години по-рано. 

Главната героиня Клеър Рандал (Кейтриона Балфе) е медицинска сестра по време на Втората световна война. През 1945 г. Клеър и съпругът й, току-що завърнал се от фронта, се отправят на втори меден месец високо в планините на Шотландия. Намерението им е да заздравят връзката си, избледняла по време на войната. 

Изненадващо, Клеър навлиза в кръг от древни мегалити и излиза от другата страна, озовавайки се отново на бойното поле, но през 1743 г. – в Шотландия, разкъсвана от войни и кланови различия, по време на британско-шотландския конфликт. Без да разбира как, медицинската сестра е преминала през портал на времето. Тя попада в центъра на събития, за които е чела по книгите, става свидетел на конфликти, които не разбира, и ситуации, които застрашават живота й... 

В 20 в. Клеър оставя съпруга си Франк Рандал (Тобиъс Mензис) , с когото е била разделена от войната. В 18 в. съдбата й се преплита с тази на Джейми Фрейзър (Сам Хюган) – галантен и образован шотландски боец, чийто живот се оказва в нейните ръце. 

Опитвайки се да се върне в нейното време и междувременно да оцелее в един напълно нов за нея свят, Клеър се сблъсква с множество трудности. Заради подозрителното си поведение тя е набедена за английски шпионин, а напредничавите й методи на лечение и познанията й по медицина стават причина да бъде обявена и за вещица. 

Друга линия на сюжета е  срещата  й с жесток далечен предшественик на съпруга й, чиято роля също играе Тобиъс Мензис (познат от хитовия сериал „Игра на тронове” и филми като „Подземен свят: Кървави войни” и „Казино роял”).

Последни

Реклама