Реклама

За втора поредна година жена вдигна статуетката на победителя в конкурса „Мениджър на годината“. Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл България” ЕООД, е новият носител на титлата за висши мениджърски постижения у нас. Така тя става и третата жена бизнес лидер, който излиза начело в „Мениджър на година“ във вече 13-годишната история на конкурса след Виолина Маринова /Мениджър на годината 2013/ и Светла Несторова /Мениджър на годината 2019/.

Името на победителя тази година беше обявено от президента на България Румен Радев на стилна церемония в Мраморното фоайе на Националния исторически музей в присъствието на финалистите от десетката на Топ мениджърите на 2020 г. и издателите на организатора на конкурса списание „Мениджър“, Васил и Александра Мирчеви.

Снимка: Георги Палейков, BulFoto Agency

„Приветствам най-добрите бизнес лидери в една изключително динамична и изпълнена с непознати досега предизвикателства. Но тъкмо в такива времена изпъкват истинските водачи!“, заяви държавният глава, преди да отвори плика с името на победителя в кратко приветствие към Топ мениджърите на България тази година.

„Предстоят години на значими икономически и социално-обществени промени. България разчита на вас, на вашите качества, но и най-вече на надеждата, която ни давате, че модернизацията на България е възможна. Тази надежда се оглежда във вашия успех!“, отбеляза президентът.

„Няма по-висококаратно признание за нашата работа от тази титла!“, заяви Мениджър на годината 2020 Милена Драгийска, веднага след като получи статуетката. "Моля ви, когато обявявате тази награда, непременно добавете след името "Милена Драгийска" и Екип - всички онези над 3000 души, които работят в Лидл България. Тяхно дело е да се открои моята кандидатура в този конкурс", обърна се тя към организаторите от списание "Мениджър".

Снимка: Георги Палейков, BulFoto Agency

Специално изработена пластика от бронз, символизираща откривателския дух, устрема и силата на водача е новият символ на конкурса от тази година като заменя досегашната кристална статуетка. Наградата е дело на утвърдения български скулптор в областта на малката пластика Красимир Кръстев-Ломски.

По традиция, пликът с името на победителя, излъчен от финалната десетка, бе връчен на държавния глава от Силвия Пенева, управляващ партньор в консултантската компания „Делойт“, която е автор на специално създадената за конкурса методология и която всяка година извършва селекцията на кандидатите в три отделни етапа. Мениджър на годината 2020 е с много категоричен резултат и безапелационна преднина пред останалите 10 финалисти, откроила се още в края на втори тур, сподели Силвия Пенева при представянето на резултатите пред независимия Обществен съвет, проведен ден по-рано, който потвърди валидността им.

Снимка: Георги Палейков, BulFoto Agency

2020-та със сигурност ще остане в историята на „Мениджър на годината“ като годината на ритейла. Специалният приз на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“ бе присъдена на Иван Чернев, председател на УС на „Кауфланд България” ЕООД. Носителят на тази награда се откроява сред всички останали с впечатляващи резултати, измерени отново през методологията на „Делойт“ конкурса, включваща и добри управленски практики в няколко области сред които устойчива заетост, високи и трайни постижения в зелени инвестиции, инициативи с голямо въздействие за развитие на местните общности и инвестиции в бъдещата работна сила.

Снимка: Георги Палейков, BulFoto Agency

Всеки един от десетимата финалисти в конкурса бе отличен и със специална грамота за висши постижения в мениджмънта, връчени от издателите на списание Мениджър Васил и Александра Мирчеви.

Екипът на списание „Мениджър“ няма да пропусне и тази година да чества финалистите и победителя в най-престижния бизнес конкурса в България. Очаквайте топ мениджърите на България и финалът на единственото по рода си състезание за висши мениджърски постижения у нас в специален документален филм, който ще бъде излъчен на 29 ноември в ефира на bTV.