Реклама

Симпатични са свободните хора. Те са с естествени жестове и ненатрапливо поведение. Говорят с точен език и ясен изговор. Създават атмосфера на доверие и приемане. Във взаимоотношенията им с другите не присъства напрежение. Умението да се изрази собствено становище е подкрепено с желание да се обсъди нещо, за което се споделят знания, информираност и разсъдливост. Не приемайте, че за да станете симпатични е нужна "разюздана” бъбривост и всезнайковщина. 

Не се впускайте в дълги спорове. Те обикновено не разрешават проблема. Не отнемайте възможността другите да се изкажат. Никой не предпочита компанията на свъсен недоволник, овладяващ гнева си зад стиснати зъби. Излишното драматизиране, говори само за липса на обноски.

Цинизмът не носи нищо добро. Хората, които са принудени да слушат цинизми се притесняват, а тези които ги "ръсят” едва ли биха ги употребявали, ако съзнаваха, че действат отблъскващо.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Ако не прекалявате с емоциите, ще може да сте по-сдържани и непринудени. Не забравяйте, че на всеки е приятно да се почувства уважаван и значим. Показвайте положителното си отношение към другите.

Време е да осъзнаете важността да бъдете весели. Центърът на компанията без съмнение са добронамерени и весели хора. Те може да разкажат пиперлив виц, но няма да засегнат или да обидят някого от присъстващите.

Социолозите смятат, че колкото по-напрегната е работата, толкова повече човек има нужда да се смее. Не позволявайте никой и нищо да е в състояние да ви открадне усмивката. Има поговорка "Смейте се и светът ще се смее с вас. Плачете и ще плачете сам.” Търсете хумористични книги и филми, които ще ви развеселят. Бъдете радостни не само когато получавате, но и когато дарявате.

Веселите хора са по-харесвани.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Показвайте щедрост към другите хора по всякакъв начин - мило отношение, жест или похвала, споделяне на материални придобивки. Изразявайте съпричастност към проблемите или радостите на другите. Проявявайте стабилност в добротата си. Едва ли някой се е родил, за да упражнява лошия си характер върху другите.

В стресовото ежедневие на конкурентни взаимоотношения човек се подхлъзва и отбягва от добрите си качества. Борете се срещу негодуванието си, защото то ограбва и усмивката, и радостта ви. Първи поздравявайте с усмивка на работното си място. Приветливото и вежливо държание е ключ към нови приятелства.

Не по-маловажно е поддържането на добра хигиена, грижата за косата и ноктите, начинът на обличане. Те се забелязват от пръв поглед и създават първото впечатление.

Снимка:Thinkstock/Getty Images