Реклама

Не спускайте сами бариера пред мечтите си. Категоричен успех се постига, когато целта може да се измери с конкретността на числата и точността на времето. Често целите са хубави мечти, които не знаете по какъв начин се постигат. Не губете време в дълго умуване върху дългосрочните цели. Фокусирайте се върху ежедневните. Те трябва да бъдат постижими, реалистични и измерими. Чрез тях ще се приближите към най-важната си цел.

Съставете списък с целите, които искате да постигнете през деня, предстоящите дни от седмицата, до края на месеца и на годината. Разделете ги в различни категории - финансови, семейни, кариера, физическа форма и здраве.

Изберете тази цел, която би изиграла решаваща роля за вашето развитие.

Не се захващате едновременно с две еднакво трудни задачи, ако не сте напълно уверени в своите възможности, че ще се справите. 

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Фокусираните мисли насочват силите ви към ефективно действие.

Ясната цел събужда състезателния дух по отношение на числово измеримите цели. Не чакайте подходящо време и брилянтни обстоятелства, а ги създавайте.

Всеки ден предприемайте действия, които биха ви доближили до главната ви цел.

Умното поставяне на цели помага да поемете отговорност за това, което ви се случва. Вярвайте във вашите възможности и непрекъснато се усъвършенствайте. Вярна е поговорката: "Няма работа, която да не може да се свърши, има само незапочната работа”.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Най-успешните хора са целенасочени, смирени, гъвкави и адаптивни. С непоколебима издръжливост и последователност в действията те рано или късно постигат желаната цел. Успехът им се измерва не толкова от позицията, до която са достигнали, а от препятствията, които си успели да преодолеят.

Мислете постоянно какво още искате да постигнете и кога искате да го постигнете.

Всяка смела стъпка, която предприемате увеличава самоувереността ви и удовлетворението от живота.

Никой не може да спре този, който знае къде отива. Вярвайте в мечтите си и ги претворявайте в успешен и колоритен живот.

Снимка:Thinkstock/Getty Images