Реклама

Приятелите са огледало, в което безпогрешно отразявате своята душевност. Всеки подбира обкръжението си, спрямо собствените интереси, мечти и потребности. Без да искат приятелите постепенно уеднаквяват начина си на мислене. Невъзможно е хора, които прекарват често времето заедно, да не бъдат еднакво упорити и задълбочени в работата си, да не си приличат по позитивизъм към живота. И това има обяснение, защото критикарите и негативистите са хора без приятели.

Едни от приятелите ви са на по-високо кариерно ниво и позици. Те са силен мотиватор за подражание.

Други приятели - колеги са чудесни за споделяне и обменяне на идеи и проблеми.

Не може и без приятели, които се нуждаят точно от вашата добронамерена подкрепа със собствените ви умения, знания и опит.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

По отношение на удовлетворението от професията едно от важните условия е работата в екип. Тя създава чувство на съпричастност, което превръща колегите в добри приятели. Силата на екипната работа се свежда до дисциплина и емоционална обвързаност между членовете на екипа. И затова изграждането на работещ екип успява да окаже влияние, надхвърлящо стените на офиса и стандартните колегиални взаимоотношения.

Трайно приятелство не може да се постигне без инвестиране на значително количество лично време и емоционална енергия. Добър и предан приятел е най-ценното богатство, което може да имате. Да се интересува от вашия живот и да му пука за вас независимо през какъв период преминавате. Да ви обича заради вашия характер, знания, умения, мъдрост, култура и добро сърце.

Kaжи ми кой ти е приятел, за да ти кажа какъв си.

Снимка:Thinkstock/Getty Images