Реклама

Какво прави дизайна вечен? Какво прави домът вечен? Защо някои къщи изглеждат вечно модерни, а други - стари и захабени? Ето няколко идеи за това как домът ви да изглежда добре завинаги.

Създавайте дизайн, който има качеството да устои на времето

Най-добрият дизайн е е неподатлив на времето. Той не е правен, за да е временен.

Централата на Yousendit

Нито пък е просто модерен. Затова, ако искате този ефект, ще трябва да предпочетете дизайн, стил, цветове и материали, които са считани за “класически”.

Създайте дом с класически дизайн

Класическият стил е този, който е издържал на времето. За класически стил можете да черпите вдъхновение от гръцката архитектура, който включва колони, статуи, бюстове и архитектурни корнизи.

Люлеещ се стол Swing от Рaulsberg

Домът ви трябва да допълва архитектурата, така че мислете за дома си като за манекен, а интериорният дизайн са дрехите,с които го обличате.

Вечният дом съдържа и естествени ресурси като дървета, камъни, тухли.

Домът ви не трябва да изглежда като прищявка

Вечният дизайн не се вълнува толкова от настоящите тенденции - той не е авангарден, нито пищен. Всъщност, вечният дизайн надживява тези неща и е бързо разбираем, прост и изтънчен.

Каменната къща в Швеция

Този дизайн е направен така, че да бъде функционален, а не скучен. Това е най-адаптивният стил, който принадлежи еднакво на пространството и средата. В този ред на мисли, може да сложите антична ваза срещу бяла стена под голяма модернистична картина и това да изглежда добре.

Дизайнерски кресла

Дизайнът трябва да е функционален

Вечният дизайн е функционале и разумен. Това е стил, който предполага тиха увереност. Не е изхвърляне, нито пък е отегчителен. Той просто е в подходящите пропорции. При този дизайн мебелите трябва да пасват перфектно на пространството. То, от своя страна, не трябва да е нито много голямо, нито много малко.

По-добре на залагайте на цветове, които са модерни за времето си. Най-добре  съотнесете цветовете с акцентиращи предмети и аксесоари. Някои дизайнери препоръчват да инвестирате в солидни антични предмети, за да придадете историчсеки привкус  на обстановката и да я направите вечна.

Изберете традиционни цветове

Най-често стените в домовете на хората са бели. Те акцентират пространството, без да го претоварват. Не-белите цветове, бежавото и сивото имат силно присъствие в традиционните домове.

Представяме ти три крейзи дизайнерски стола

Това са цветовете, които трябва да изберете, защото те формират перфектен фон за официалното обзавеждане.

Мобилните жилища

Не всички домове са боядисани в бяло, впрочем.  Може да пробвате класически цветове като черно, морско синьо и тъмнозелено. Модерните цветове могат да влязат в употреба, когато се използват на струи и могат да се комбинират красиво с традиционните разцветки. Трябва да внимавате модерните цветове да не нарушат тона за стаята.



Как да постигнете вид на вечен дизайн за дома си

 

Не е толкова трудно да бъде постигнат желания ефект. Бекграундът ви трябва да е неутрален и ненатоварващ. Трябва да подчертава изчистените линии и форми и натуралните архитектурни детайли. Цветове като тъмно зелено, синьо и черно допълват добре белият. Всякаква мебелировка, дори репродукциите, които са на повече от сто години се считат за антики и са за предпочитане, а за формите използвайте ивици и карета. Използвайте естествени материали в дома си - много дърво, камъни и естествени влакна, а особено важно е мебелировката да пасва добре на стаите по големина.