Реклама

Trip Ten замести Radio Cafe и от 18 октомври, освен с ново име, е с различен интериор и с доста по-широка концепция за бар, която има почва и у нас. Засега е все още малък “парти център”, но с огромни перспективи да се превърне в любима точка от картата на заведенията в столицата. Причините да набира все повече популярност изобщо не се крият в удобна инерция или обикновен късмет.


Името на заведението и всичко интересно, за което ще прочетете по-долу, са пряко свързани с човека зад бара - Ивайло Евтимов. Той има две любими занимания - освен че е собственик на Trip Ten, е също и учител по сноуборд и преподава основно на деца. Както самият Ивайло споделя - “През деня се занимавам с малките деца, вечерта с големите.” Затова пък има богат опит с работа в лоното на нощния живот в София - в бранша е от 9 години “и половина” и от тогава мечтае за свой собствен бар, който да съчетава всичките му интереси. Те, както се оказва, са доста разнообразни и покриват похвално широк кръг от по-малки групи по интереси. Пресечната точка за всички тях е Trip Ten.

 

Срещаме се с Ивайло в бара и с успокоен (вероятно от опита), но осезаем ентусиазъм, споделя, че името е дошло с времето - първоначалната идея за бар “Самар”, отстъпва на малко мистичното наименование “Trip Ten” - “Trip”, защото животът е пътешествие, а “Ten” - понеже досега е имал участие в 9 нощни заведения (в мениджмънта, зад бара, като консултант, по някакъв начин) и това е неговото десето пътешествие в света на баровете.

 

Преди най-после да осъществи мечтата си за собствен бар е работил четири години в “Арт Клуб” на “Иван Асен”. “Създадох много добър мениджмънт по отношение на събития, които сега пренасям тук,” разказва Ивайло. В Trip Ten ивентите ще са с по-различен мащаб и доста по-разнообразни. Причините за това са простички - “Това, което виждам в момента в София, са твърде много заведения, които предлагат общо взето едно и също нещо.

За сезоните в бара

 

Той пък мисли да има различна програма за два сезона - за зимата и за лятото. Планира през топлите месеци да направи зимна градина отвън, където да се пуши. Засега обаче се концентрира върху идеята за това, с което разполага - “В момента функционираме повече като “парти център”, отколкото като бар, но имам идеята как да го развия и през деня. Искам да има и хапване - да пробвам да го направя тип “тапас” бар - с испанска кухня - тортия, маслинки и други приятни разядки към питиетата.” Освен това вече има и настолни игри - още една страст на Ивайло, на които всеки може да пробва умения и късмет. Засега обаче барът е отворен от 16:00 - “докато има хора”.

 


Иначе “Trip Ten” е с доста сериозно обмислена програма, която вече е в действие:

 

Понеделник вечерите са запазени за другата голяма страст на Ивайло - прожекции на сноуборд филми, а “понеже идва сезонът и през уикендите всеки от нас ходи някъде да кара, мисля всички от гилдията да създадем традиция да си правим срещи тук в понеделниците - със снимки от преживелиците ни, с разкази и т.н.”

 

Вторник - “вечери за хората, които обичат винилите - ще си пускаме грамофонни плочи”.

Сряда е за почитателите на литературата и виното - “Познавам хора от разни издателства и мястото много им допадна, затова вече направихме няколко представяния на нови книги и четения - предстоят още.”

Четвъртък е запазен за концерти на живо - бандите и изпълнителите ще са разнообразни - “от по-леки джаз банди, до Сърмата Хари например - такива, по-избухващи”. Това обаче не е всичко, Ивайло има идея да “продуцирам приятели музиканти, които имат готини проекти - като реклама за клуба.”

Петък и събота са за парти - “Обичайно си каня гости диджеи - Досю Амуджев например с Groovy Sessions - по-груви, по-парти, фънки музика.”

Тъй като сноубордът не е само страст за Ивайло, а и професия - има сноуборд училище за деца и говори за учениците си с обич - той им организира лагери “на по-алтернативни места - например на Мальовица, Рилските езера…”. Може би заради тях е оставил неделните дни за децата - “Правим “Работилничка за смях”, детски киносалон и различни уъркшопи за най-малките ни клиенти”.

 

Ако се чудите как изглежда заведението - доста по-уютно от преди - “Покрай баровете много се зарибих да работя с дърво.”, казва Ивайло, но все пак - “Идеята ми е да направим с приятели една кампания през пролетта - готини тениски, а с печалбата от продажбата им смятам да засадя дръвчета - използвал съм доста дървен материал за бара, редно е да върна на природата това, което съм й взел.”

 


Това вероятно има връзка с менюто, което “още е в процес на разработка”, но пък спокойно можете да си поръчате български билков чай. Иначе алкохолът не е с родни марки - освен коняка и ментата.

Trip Ten работи всеки ден от 16:00 часа. За момента събитията там са с вход свободен.

Търсете го на бул. "България 1"