Реклама

Пенко Господинов има над 50 роли в театъра, киното и телевизията, включително в сериала на bTV „Седем часа разлика“. Въпреки че са едно цяло както в живота, така и на театралната сцена, за първи път актьорът и съпругата му Анастасия Лютова се появяват заедно на малкия екран. Двамата ще пресъздадат една красива и същевременно много болезнена любовна история, в която се намесват съдбата и прекалено много хора със своите собствени интереси.

За себе си, своята работа и семейството си, Пенко говори пред Cultinterview.

Участваш в сериала “Белези” по bTV. Обаче този път в него снима и съпругата ти – Анастасия Лютова. А защо не взехте и дъщеря си?

Калина много иска да се снима и имаше такива възможности, но щеше да е сложно с логистиката, защото Анастасия снима в различни дни от мен, а Калина е на училище. Любопитно ѝ е. На няколко пъти съм я водил на кастинг за реклами и е много разочарована, когато не я изберат. Тя имаше уникален телевизионен дебют, когато беше на 2 години. Отиде с майка си на интервюто, защото аз не успях. Като е видяла камерите, е започнала да се плези. От цялата работа през всичкото време даваха нея. Обича да се снима. А обича и да снима, има добър усет. Работи с моя фотоапарат. Искам да ѝ взема по-хубав обектив, за да може да преценява по-добре, да композира, да не хваща всичко, което е пред нея.

Кино в телевизията ли са сериалите?

Световната тенденция е такава – да се инвестират много повече пари в телевизионни формати. Все по-големи актьорски и режисьорски имена се ангажират в тях. При нас също е неизбежно да се случи това, което ще доведе до повишаване на качеството, надявам се. “Белези” е точно в тази посока, защото сериите са по час и половина. Т.е. има амбиция за 14 отделни филма по една и съща тема с едни и същи персонажи. Това променя изискванията към самото снимане, защото трябва да се организира снимачно един филмов процес, само че в много по-кратки срокове, по-интензивно е.

От друга страна, киното си е кино. И трябва да се обгрижва, защото то е истинското изкуство.

Продължава ли да ти е любопитно да снимаш?

О, да. И все по-любопитно ми става, което е много странно. За първи път ми се случва да има толкова дълга предподготовка за всеки снимачен период. Преди всеки епизод имаме репетиции на маса, уточняваме текст, персонажи, събития. Всичко това трябва да се избистри преди самото снимане, защото по време на снимки няма време.

Кога успяваш да се видиш с децата си, след като с Анастасия и двамата сте на снимки, и двамата ходите в театър “Зад канала” на представления?

Не само. Аз имам и часове в НАТФИЗ. За всичко се намира време. Общо взето съм организиран човек и този режим е част от мен. От много години живея по този начин. И си ми е приятно. Напълно достатъчно ми е. Даже предостатъчно.

Предостатъчно? Повече ли ти идва понякога?

Да, защото няма как, натрупва се умора. Трябва да стана в 5 за снимки, а след това, от 6 до 10 вечерта, имам часове в Академията или представление. Не ми тежи. Благодарен съм на съдбата, че ми се случва така.

Цялото интервю четете тук.

Последни

Реклама