Реклама

Водещият на предаването „120 минути“  по bTV Светослав Иванов се срещна със 75 учители, които за първи път тази година прекрачват прага на класната стая във Великотърновска област. На тържествена церемония по повод Деня на будителите, младите професионалисти бяха отличени с приза „Съвременен будител“.

Събитието се организира от „Сдружение за образователни инициативи 19“, което подкрепя професионалното развитие на младите педагози, възползвайки се от най-добрите традиции на българското образование. Тяхната цел е да издигат и утвърждават авторитета на учителската професия, и да създават условия за изяви на младежи, които са решили да търсят своето поприще в тази нелека професия.

Светослав Иванов, по покана на директора на ОУ „Бачо Киро“ Владимир Николов, поздрави младите учители и разписа на всеки от тях новата си книга „Чудовища и будители“ с благодарност, че са обърнали гръб на чудовищата и са избрали да бъдат будители.

„От това има нужда България. Защото, ако ще връщаме децата на училище, трябва първо да им върнем учителите, а това е нещо изключително трудно. Чудих се много защо един човек избира да бъде учител и си мисля, че това е призвание. Защото обществото ни, политиците ни, независимо от цветовете, са големите длъжници към тази професия. Много се надявам тя да се възроди отново”, каза Светослав Иванов след събитието.

Призове бяха раздадени от кмета на Велико Търново - Даниел Панов, за учител на най- много ученици, преподавател по най- много учебни предмети; който изминава най- много километри до работното си място и на директор за назначени преподаватели все още с непедагогическо образование.

Чудовища и будители“ е втората книга на журналиста, която излезе през септември тази година след категоричния успех на хитовия сборник с пътеписи „Там, където загинаха дърветата“ (изд. „Вакон“). Книгата събира 75 от най-добрите коментари, с които Светослав Иванов открива ефира на „120 минути“ всяка неделя. Безкомпромисните позиции на журналиста се превърнаха в емблема на предаването и всяка седмица предизвикват стотици отзиви от зрители и публицисти.