Реклама

100-годишна къща в сърцето на планината без прозорци, таван и електричество е новото предизвикателство, пред което ще се изправи екипът на „Бригада Нов дом” в седми епизод на предаването, който ще се излъчи в четвъртък, 12 април от 21 ч. по bTV.  Семейството на Надя, Красимир и трите им деца се нуждаят от помощ, за да довършат ремонта на старата си ферма и за първи път да имат свой дом. Мария Силвестър и бригадата на Караджов ще приемат предизвикателството като лично и ще се заемат да реставрират къща без основните си елементи само за пет дни.

Красимир и Надя Симеонови живеят с трите си деца Радостина (8 г.), Зорница (7 г.) и Тихомир (5 г.) в планинско село около Своге. Вече 10 години семейството се опитва да възроди наследствена ферма, но средствата и времето, което остава на родителите след изморителния селски труд, никога не стигат, за да завършат ремонта. Лошите условия там принуждават петимата да живеят в къщата на родителите на Краси и всеки ден да пътуват до мястото, където отглеждат животни - крави, овце, кози, патици и кокошки. Семейство Симеонови изкарва всичко с ръцете си - живее бедно, но няма дългове. Надя прави сама сирене, кашкавал и кисело мляко, които продава на своите съселяни, а Красимир се занимава със земеделието и строителството.

В двора на старата ферма има две постройки – едната е полуразрушена и е опасна за ползване, а другата, която е 70 квадратни метра, се нуждае от сериозен ремонт - врати, прозорци и електричество няма, фасадата е напукана, а таванът, който е изграден от плет, е осеян с големи дупки. Тухлите са стари и калени. През годините Красимир е успял да построи баня и да прокара водопровод, да измаже част от стените, но не достатъчно, за да сбъдне мечтата на жена си и децата си да имат свой собствен дом.

С воля да помогнат на нуждаещите се Мария Силвестър и бригадата на Караджов ще се изправят пред най-голямото си предизвикателство досега – не да ремонтират, а да строят. Най-важната задача пред тях е да прокарат вода и електричество в къщата и да запълнят зеещите по тавана дупки. Стените и фасадата трябва да се измажат и боядисат, банята да се довърши и жилището да се обзаведе изцяло с така мечтаните мебели и техника.

Кратките срокове, липсата на вода и ток в планината, с които да се извършват ремонтните дейности, ще се окажат решаващи за успеха на мисията на бригадата. Дали екипът на „Бригада Нов дом“ ще успее да сбъдне мечтата на семейство Симеонови и ще завърши в срок дома им, зрителите на bTV могат проследят в четвъртък, 12 април, от 21 ч.

Последни

Реклама