Реклама

В неделя от 12:30 часа „ловците на храна” Chef Андре Токев и Събин Ранков ще продължат специалния си тур в Северозападна България за зрителите на bTV. Журито на MasterChef няма да скрие възмущението си от неглижирането на потенциала на региона и ще изтъкне като пример малкоизвестния артефакт с йероглифи, по-древни от египетските, открит край Градечница. Chef Токев ще се качи на балон с топъл въздух, за да видяи от птичи поглед красотата на Белоградчишките скали. Той ще разбере как се управлява летателният апарат, как се приземява и ще спести много време от разходката сред 30 кв. км. скален масив.

След това екстремно преживяване кулинарите ще посетят село Паволче, за да научат повече за производството на мед и плодови сладка. Домакинът Георги ще им покаже как с маточина могат да се предпазят от жиленето на пчелите, ще им обясни как действа пушъкът и колко от меда на един кошер може да се вземе. Баба Верка ще демонстрира как се центруфугират пчелните пити и ще разкрие тайните си рецепти за сладка и мармалади. Chef Токев ще зарадва домакинята си с мус от кисело мляко със сладко от домати, а снаха й – Даниела, ще разкрие как се предава традицията на рулото с шипков мармалад. През това време Събин ще отиде на гости на Ангел, за да опита местната рецепта за питка на гьоз.

Какво са представлявали Белоградчишките скали преди 200 млн. години, как се раждат пчелите и какво е усещането да летиш с балон? Каква е основната съставка на шипковия мармалад и как се прави баница с яйчен крем - в неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV.

Последни

Реклама