Реклама

Черпак срещу черпак, тиган срещу тиган – до последна капка олио! Новият сезон на „Мама готви по-добре” набира участници за втория си сезон, вещаещ кулинарен сблъсък от ново поколение. Защото звезди или не – в кухнята на „Мама готви по-добре” всички са равни! 

Още по-забавен, зареден с много повече настроение, единственото по рода си състезание за щафетна кулинария този път ще даде шанс за изява на майките и техните пораснали деца да готвят отборно срещу известни личности.

Александър Сано е човекът, който отново ще става пряк свидетел на най-забавните семейни взаимоотношения и ще наблюдава отблизо уменията на участниците в кухнята. Какъв вкусен резултат ще постигнат децата под инструкциите на своите майки пък, ще оценява съдията Георги Матев. 

Всеки, който иска да стане част от новия сезон на семейното кулинарно състезание и да докаже, че неговата майка готви по-добре, може да се запише за участие във фейсбук: Мама готви по-добре.

Лицата

Забавни, компетентни и добронамерени, те отново са тук, защото са най-добрите водещи на „Мама готви по-добре” - Александър Сано и Георги Матев.

Българин по майчина линия, четвърт арменец и четвърт французо-италианец по бащина линия: няма грешка в представянето – Александър Сано. Когато е на седем години, семейството му се мести в родния град на баща му - Русе. Там се ориентира към музиката. Учи класическа китара, пее в "Хора на момчетата", сформира музикални банди, а след като завършва гимназия, е приет политология в Софийския университет. След  две години обаче артистичните му заложби го насочват към НАТФИЗ, където е приет в класа на проф. Боньо Лунгов. По това време започва във вариететен театър "Албена", където играе до завършването си. Следват Народен театър "Иван Вазов", театър "Сълза и смях", СФУМАТО, театър "Българска армия", Държавен сатиричен театър "Алеко Константинов", "Независим театър".

През 2004 г. се ражда образът на Среброто и Александър Сано започва да пише музика за предстоящия проект "Братя Мангасариян". Триото Среброто, Кулю и Зюмбюл ражда хитовете "Бай Мангау" и "Тер'о Рер'о". Женен е за Нели Сано от август 2014 г., имат две деца.

Колегата му в „Мама готви по-добре” Георги Матев има две големи страсти – музиката и кулинарията. На първата се отдава изцяло още в младежките си години и дори взема решение да завърши музикално училище. През 1996 г. заминава за Финландия, където в продължение на 10 години се занимава основно с музика и обикаля света, свирейки в различни бендове. Когато се връща в България, той създава „Жоро Матев Бенд”, който през годините има редица телевизионни изяви, а Жоро става известен като най-добрия блус китарист у нас.

Малко след като е обиколил всички родни сцени, заедно със своя приятел Станислав Лазаров, вземат решение, че е време да създадат нещо свое, на което да отделят цялото си внимание. А какво по-добро решение от това да създадат собствен ресторант, който кръщават Catch’ A maK. И така втората страст на Жоро и негово хоби се превръща в негова професия.

Жоро много обича да готви и винаги е имал идеи за различни ястия. Не смята, че липсата на професионален опит в тази посока му пречи. За него е важно чувството, което човек влага в направата на едно хубаво ястие, страстта, с която готви и затова обича сам да приготвя нещата. Освен това Жоро ревностно следи всичко, свързано с кулинарията – от най-новите тенденции, до нестандартните решения.

За формата

Два отбора, съставени от майка и нейната голяма дъщеря или син, се състезават на една от най-оспорваните сцени – готварския плот, за да се преборят за благоволението на съдията. Изправени пред неумолимо изтичащото време, характерите скоро ще „заврят”, конфликтът между поколенията ще се изостри, а участниците ще трябва да изберат дали да последват съветите на майките си, по пътя към победата в състезанието.  

В горещата семейна битка всеки отбор ще получи по една основна съставка, с която майката трябва да измисли рецепта и да дава инструкции, а синът или дъщерята да я изпълни за 30 минути. Майките могат да се намесят в приготвянето, но това ще намали времето им на половина. Двете семейства ще готвят последователно –  докато едните готвят, другите ще наблюдават и ще забавляват зрителите на bTV с коментари за отношенията между двамата. След оценката на журито по представянето на конкурентните роднински тандеми, победителят получава материална награда и възможността да премери сили със следваща, също толкова уверена във възможностите си двойка.

Семейното състезание има амбициите да предложи на зрителите много забавление, защото няма нищо по-интересно от взаимоотношения между една майка и порасналото й дете в кухнята. „Мама готви по-добре” е възможност за деца и родители да създадат нов незабравим общ спомен, да се преоткрият и да увековечат рецептата на някой любим роднина, споделяйки я с цяла България. Това е шоу, в което всеки зрител може да „открадне” неповторима семейна рецепта, която след време да завещае на своите деца. Шоу, в което емоциите ескалират в кулинарни страсти.